Mersin, Mesleki Eğitim Çalıştayına hazırlanıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, Mesleki Eğitim Çalıştayına hazırlanıyor


 

MTSO ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, özel sektör ile meslek lisesi temsilcileri buluşması sonrasında şimdi de işbirliği içinde Mersin Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlenmesi için hazırlıklara başlandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), sektörlerin nitelikli eleman sorununun çözümüne yönelik çalışmalarına hız verdi. Türkiye’ye örnek olabilecek bir model geliştirmek hedefiyle MTSO ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, özel sektör ile meslek lisesi temsilcileri buluşması sonrasında şimdi de işbirliği içinde Mersin Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlenmesi için hazırlıklara başlandı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaretinde yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ, 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyeleri Tamer Güner ve Ferhat Çakıl, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Osman Kiper ile konunun paydaşlarının da katıldığı toplantıda Çalıştayın detayları ele alındı. Arama konferansı yöntemi ile Şubat ayı içinde yapılması planlanan çalıştay ile konunun tüm paydaşları bir araya getirilerek Mersin’in Mesleki Eğitim Yol Haritası çizilecek. Swot analizi yapılarak çözüm odaklı yol haritasının çizileceği çalışma ile hedef; ilk etapta iş dünyasının talep ettiği nitelikte eğitim programı oluşturmak, meslek liselerinin cazibesini artırmak, öğretmenlerin ve iş dünyasının ortak bir gaye etrafında toplanmasını sağlayarak çocuklara başarı hikayeleri yazdırabilmek.

“Okul müdürlerimize bir hayal vermemiz gerekiyor. Bunu sağlarsak öğretmenlerimizi ortak bir hedefe kilitleyebiliriz” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, başarının da atılacak bu ilk adımla geleceğini, ardından başarı hikayelerinin artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

Bu konuda Ankara’dan gerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) gerekse Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’ndan (TEPAV) da destek talep edip çalıştay çıktılarını geliştirebileceklerini belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakır ise Mersin’de oluşturacakları model ile yurt geneline örnek olup ara eleman sorununa çözüm üretebileceklerini söyledi.

 

MTSO İŞ DÜNYASI İLE ÖĞRENCİLER ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

Çalıştaya kadar öğrencilerle iş dünyasını daha etkin şekilde buluşturabilmek adına yeni bir işbirliğine daha gidilmesi kararı alındı. Bu çerçevede İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine MTSO bünyesinde bir oda tahsis edilecek. Burada görev yapacak milli eğitim yetkilisi iş dünyasının taleplerini, talep edilen niteliğe uygun okullarda eğitim alan öğrencilerle eşleştirecek. Aynı zamanda okulların üretime yönelik makine envanteri de özel sektörün hizmetine açılacak. Bu sayede bir taraftan sanayiciye talep ettiği ürünü üretmek için makine yatırımı yapmasına gerek bırakmayıp maliyetlerini düşürmesi imkanı sunulurken, öğretmen kontrolünde üretim yapacak öğrencilere de sektörlerin istediği şartlarda eğitim alma ve pratik yapma fırsatı sunulmuş olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA