DİSK’li işçiler sokağa indi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DİSK’li işçiler sokağa indi!


 

Mersin’de asgari ücret için insanca yaşam çağrısıyla sokağa inen işçilere destek veren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, günlerdir ‘Gelirde, vergide adalet’ diyerek bir mücadele süreci yürüttüklerini söyledi. Şimdide asgari ücretin belirlenmesi sürecinde insanca yaşanacak bir ücret talebiyle alanlarda olduklarını aktaran Çerkezoğlu, mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Asgari ücret görüşmeleri devam ederken alanlara inen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Mersin’den, vergi ve gelirde adalet çağrısı yaptı. Mersin’de geniş katılımlı basın açıklamasına ilgi yoğun oldu.

Özgür Çocuk Parkında yapılan açıklamaya; DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK genel sekreteri Adnan Serdaroğlu ve Disk Genel İş Yönetim Kurulu daire başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy,  ile demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Sendikadan açıklamanın yapacağı alana yürüyen işçilerin “Susma haykır, zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır” ve “Hayat pahalılığına, zamlara karşı insanca yaşanacak ücret için yürüyoruz” pankartları açtığı görüldü. İşçiler açıklama öncesi ve boyunca da ara ara “Gelirde, vergide adalet istiyoruz, vergide adalet”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “Direne direne kazanacağız” ve “Yandaşa değil emekçiye bütçe” sloganları attı. 

 

“BU YOLDA YALNIZ YÜRÜMEYECEĞİZ”

Daha sonra bir konuşma yapan Çerkezoğlu, günlerdir ‘Gelirde, vergide adalet’ diyerek bir mücadele süreci yürüttüklerini söyledi. Şimdide asgari ücretin belirlenmesi sürecinde insanca yaşanacak bir ücret talebiyle alanlarda olduklarını aktaran Çerkezoğlu, “Gelirde, vergide, asgari ücrette ve ülkede adalet talebi bu ülkeni tüm güzelliklerini, değerlerini üreten tüm işçilerin, emekçilerin, kadınların tüm toplumun ortak talebi. Geçtiğimiz ay ‘gelirde, vergide adalet’ diyerek İstanbul’dan Ankara’ya bir yürüyüş başlattık. Ve bir hafta boyunca attığımız her adımda gördük ki evet bu yolda yalnız yürümeyeceğiz. Attığımız her adımda, kat ettiğimiz her kilometrede yürüyüşümüz, sesimiz, soluğumuz bize destek olanlarla büyüdü. Yolda kornoları ile destek olanlar, evinin bahçesinden balkonundan, penceresinden el sallayanlarla iş kardeşlerimiz ile DİSK’in bayrağını kapıp gelen işçi kardeşlerimiz ile her adımda biraz daha büyüdü ve Ankara’da kitlesel bir buluşma ile sonlandı.

 

“EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKARKEN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Evet biz gelirde, vergide adalet istiyoruz. Ülkede adalet istiyoruz. Anayasa’nın bile tanınmadığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının tanınmadığı, demokrasinin son kırıntılarının bile ortadan kaldırılmaya çalışıldığı, tüm dengi denetleme mekanizmalarının yok edildiği, hukukun üstünlüğünün, yargının bağımsızlığının ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu süreçte evet ülkede adalet istiyoruz Demokrasi istiyoruz. Demokrasi işçinin ekmeğidir. DİSK olarak bu cümleyi söylerken biliyoruz ki demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz. Emeğinin haklarının olmadığı yerde de demokrasi olmaz. O nedenle demokrasi işçinin ekmeği diyoruz, ekmeğimize sahip çıkarken demokrasiye sahip çıkıyoruz. Ve bu ülkede artık korunacak bir demokrasiden değil kurulacak bir demokrasiden bahsediyoruz. Demokrasiyi de eşitliği, adaleti de kuracak olan ülkemizin aydınlık geleceğini kuracak olan en önemli gücün Türkiye işçi sınıfı olduğunu biliyoruz ve bu güçle bu inançla omuz omuza mücadelemizi büyütüyoruz. Bugünde Mersin’de sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

 

KANU NTEKLİFİMİZİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİN
Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını istediklerini söyleyen Çerkezoğlu, Adil bir vergi istiyoruz. Bunun için binlerce imza topladık. Vergi daireleri önlerinde eylemler yaptık. Bu taleplerimizi Ankara’ya TBMM’ye taşıdık. En son DİSK olarak vergide adaleti sağlayacak 5 maddelik bir kanun teklifi hazırladık ve meclisteki tüm partilere verdik. Ana muhalefet partisi bu 5 maddelik kanun teklifimizi meclise sundu. Şimdi bu sürecin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Ama alanlardan bu süreci takip ettiğimizi en kitlesel biçimde milyonlarca işçinin talebi olarak takipçisi olduğunu söylüyoruz. Gelin bir kez daha buradan Mersin’den hep birlikte seslenelim; meclisteki tüm siyasi partileri, 600 milletvekilini adaletli bir vergi için kanun teklifimizi oy birliğiyle meclisten geçirmeye çağırıyoruz. Vergide adaleti sağlamaya çalışıyoruz.

 

“GELİRİ ARTTIRMAK İSTİYORSANIZ, ZENGİNDEN VERGİ ALIN”

Ve ülkeyi yöneten siyasi iktidara da seslenelim. İkide bir her konuşmalarında, ‘vergiyi tabana yayacağız’ diyorlar. Bugün Türkiye’de yapılması gereken vergiyi tabana değil, tavana yaymaktır. Yani zenginlerden vergi almaktır. Zenginlerden, sermayeden, şirketlerden vergi almayan alamayan yandaş şirketlerin vergi borçlarını bir gecede affeden iktidara, hükümete sesleniyoruz. Eğer vergi gelirlerinizi arttırmak istiyorsanız, daha çok vergi toplamak istiyorsanız artık işçinin, emekçinin, halkın cebine bakmaktan vazgeçin, etrafınıza bakın. Kat be kat kar eden şirketlere bakın, bankaların kar rekorlarını kıran bilançolarına bakın, kur korumalı mevduattan bir kuruş vergi ödemeden milyonlar kazananlara bakın, onlardan alın vergiyi. Artık çekin elinizi ekmeğimizden, çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğinden” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA