Coğrafi işareti alınan Mut Zeytinyağı için AB’ye patent başvurusu yapıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Coğrafi işareti alınan Mut Zeytinyağı için AB’ye patent başvurusu yapıldı


 

Mersin’in Mut İlçesinde Türkiye’nin yüzde 20’sininin üretimi yapılan zeytinyağı için Avrupa Birliği patent başvurusu yapıldı.

Mut Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Şahin Sezer, “2015 yılından itibaren ülkemizde çoğrafi işaret alınarak korunması sağlanan “Mut Zeytinyağı”nın Avrupa Birliği Komisyonunda tescili için çalışmalar başlamış bulunmaktadır. Bu önemli çalışmalar sonucunda hedefimiz ilçemizin adı ile meşhur hale gelen “Mut Zeytinyağı”mızın dış pazarlarda payının artırılmasıdır. Ayrıca zeytinyağının her türlü kötüye kullanımına ile tehdide karşı korunmasının sağlanması, elbette ki bu kıymetli ürünümüzün marka değerini ve eşsiz kalitesini ön plana çıkarmaktır. Odamızın sınai mülkiyet hakları danışmanı Huriye Özener ile AB Komisyonu çalışmalarımız için protokolü imzalamış bulunmaktayız. Bölgemize zeytinyağı üreticilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

Mersin’de zeytin üretiminin yüzde 75’i, Türkiye üretiminin ise yüzde 20’sinin Mut ilçesinde gerçekleştirildiğini söyleyen Sezer, “300 bin dekar alanda 15 milyon ağaçla zeytin üretimi yapıldığı ve 12 zeytin salamura işleme tesisi ile 22 zeytinyağı fabrikasının hizmet verdiğini” ifade etti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA