Emekliler sorunlarına çözüm istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekliler sorunlarına çözüm istiyor


 

Ankara’da dev bir mitinge imza atarak bir kez daha ses yükseltip taleplerini haykıra emekliler, sorunlarına çözüm istiyor. Haberci Gazetesini ziyaret eden Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş, sorunlarını çözümü için mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş, beraberindeki yönetici ve üyeler ile gazetemizi ziyaret ederek, çalışmalarını anlattı.

Sorunlarının çözümü ve taleplerinin yerine getirilmesi adına yoğun bir çalışma dönemi içerisinde olduklarını söyleyen Karakuş, bu çalışmaların kamuoyu ile paylaşılmasında basın kuruluşları ile işbirliğinin öneminin bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Talepleri için mücadelede kararlı olduklarını dile getiren Karakuş, bu noktada Haberci Gazetesine seslerinin duyurulması adına verdiği destekler için teşekkür etti.

 

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ!”

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen “Büyük Ankara Mitingi”nde taleplerini bir kez daha haykırdıklarını anımsatan Karakuş, taleplerine ilişkin ise şunları söyledi: “Emekli aylıkları; prim günü esas alınarak ve İntibak Yasası çıkarılarak yeniden düzenlenmeli.

Aylık bağlama oranları dul ve yetimleri de kapsayacak şekilde milli gelir artışı dikkate alınarak yükseltilmeli.   

 

AYRIMCILIĞA SON VERİN

Emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret için 3600 ek gösterge mağdurlarının hakları verilmeli. Memurlara verilen 8077 lira bütün emeklilerin aylıklarına yansıtılması ve ayrımcılığa son verilmeli.

Asgari ücret çekirdek ailenin insanca yaşam normlarına göre belirlenmeli ve en düşük emekli maaşının bu orandan aşağı olmaması sağlanmalı. Sağlıkta katkı payları tamamen kaldırılmalı.

Emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyinden az olmamak kaydıyla miktarı ve sayısı arttırılmalı.

 

EMEKLİ SENDİKA HAKKINI İSTİYOR

Sendika hakkımızın engellenmesine son sendikalarımıza açılan kapatma davalarının geri çekilmeli. Ulusal ve uluslararası yasalarda hak olarak tanınan, iç hukukta yasal düzenlemesi yapılan ama ‘emeklilerin toplu sözleşmeli sendika’ hakkı sosyal eksik olan güvenlik kurumundan emekli aylığı alanların tamamını kapsayacak biçimde düzenlenmeli.

Güvenli bir çevre, yaşanabilir bir doğa hakkımızın tanınması sağlanmalı. EYT’lilerin tüm hakları verilmeli ve emeklilikte yaş şartının kademeli ve adil bir şekilde düzenlenmesi sağlanmalı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA