Mersin 68’liler Derneği’nden Ortadoğu paneli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin 68’liler Derneği’nden Ortadoğu paneli


 

Mersin 68’liler Derneği, “Nakba’dan Gazze’ye Ortadoğu’da bitmeyen savaş” başlığıyla panel düzenleyeceğini açıklayarak Mersin halkına katılım çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Hamas saldırısı İsrail’in kan gölüne çevirdiği Ortadoğu’da ki son gelişmeler Mersin’de, “Nakba’dan Gazze’ye Ortadoğu’da bitmeyen savaş” başlığıyla panel düzenlenecek panelde masaya yatırılacak.

Mersin 68’liler Derneği tarafından, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşlar, siyasi parti ve örgüt temsilcilerinin katılımıyla 16 Aralık saat 14.30 da Mersin Sanayi ve Ticaret Odası’nda düzenlenecek panelde ayrıca bir de belgesel gösterimi gerçekleştirilecek.

 

“BİR MİLYON 800 BİN YERİNDEN YURDUNDAN OLDU”

Konuyla ilgili Mersin 68’liler Derneği’nden yapılan açıklamada, “Bildiğiniz gibi 7 Ekim’de Hamas ve Filistinli ittifak güçlerinin işgal topraklarına yönelik saldırısını bahane eden İsrail, Filistin halkına karşı soykırımı hedefleyen bir saldırı başlattı. Bu saldırıda hedef sadece Hamas değildi. Hastaneler okullar dahi İsrail bombaları sonucu yerle bir edildi. Binlercesi çocuk olmak üzere 20 bine yakın sivil Filistinli katledildi. Bir milyon 800 bin yerinden yurdundan oldu.  

İsrail saldırıları tüm dünyada protesto gösterilerine, barış çabalarına rağmen devam ediyor.  

Rusya Ukrayna savaşında, Ukrayna’ya açıktan destek olan Batı ülkeleri ve ABD bu kez İsrail saflarında yer aldı. Filistinlilere uygulanan mezalimi yok saydı. BM’in İsrail’in 1967 sınırlarına çekilmesi yani işgal ettiği toprakları terk etmesi kararı yok sayıldı. 

 

İSRAİL ZULMÜNÜ YAŞAYANLAR KONUŞMACI OLDU

İşte bu nedenlerle ‘Nakba’dan Gazze’ye Ortadoğu’da bitmeyen savaş’ adını koyduğumuz bir etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinlikte amacımız Filistin halkıyla dayanışmak ve Filistin sorununa oryantalist bakış açısının neden sol çevrelerde karşılık bulduğunu diğer yandan İsrail’e karşı ses tonunu ‘yükselten’ AKP iktidarının neden ticari ilişkilerle İsrail devletine dolaylı destek verdiğini tartışmaktır.  

Panelimizin bir özgünlüğü de davet ettiğimiz konuşmacıların, Faik Bulut, Sinan Çiftyürek ve Adil Okay’ın bir zamanlar Filistin kamplarında kalmış ve İsrail zulmünü yaşamış olmalarıdır. 

Bilim insanı Ayşegül Yılgör de kolaylaştırıcı olarak panelimize destek sunacaktır.  

Mersin kamuoyunu, demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, siyasi parti ve örgüt temsilcilerini 16 Aralık saat 14.30’da Mersin Sanayi ve Ticaret Odası’nda düzenleyeceğimiz panele ve belgesel gösterimine davet ediyoruz” denildi.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA