Mersin Teknopark’ta skandal tekrarlanacak mı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Teknopark’ta skandal tekrarlanacak mı?


 

Mersin Teknopark’ı uluslararası bir markaya dönüştürmesine rağmen görevden alınan Özgür Durmaz’ın yerine atanan AKP eski Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin’in müdürlüğü 1,5 yıl sürdü! Gültekin görevden alınırken yerine gelecek yeni genel müdür için AKP İl Başkanı Adem Aldemir’e yakın bir isim için lobi yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

Haber Merkezi

 

Mersin Teknopark’ta yaklaşık 1,5 yıl önce deneyimli genel müdür Özgür Durmaz’ın siyasi hamlelerle görevden alınarak yerine AKP eski Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin’in atanması sonrası başlayan krizde yeni bir gelime yaşandı.

Mersin Teknopark’ın 1,5 yıldır Genel Müdürlüğü’nü yapan tartışmalı isim İhsan Gültekin görevinden sessiz sedasız alındı. Görevden alma haberini Tayland’a ‘iş gezisi’nde öğrenen İhsan Gültekin konu ile ilgili açıklama henüz yapmadı. Yeni Genel Müdür atanana kadar yerine vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Nihan Baran atandı.

 

YÖNETİM KURULU KARARIYLA GÖREVDEN ALINDI

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri başkanlarının imzası ile görevden, alma kararı çıktı.

Yaklaşık 1,5 yıldır Mersin Teknopark bünyesinde bir çok tartışmalı işleri ile gündeme gelen İhsan Gültekin’in görevden alınması kentte memnuniyetle karşılandı.

Gültekin’in göreve getirilmesi özellikle teknopark bünyesinde bulunan firmalar tarafından büyük tepki çekmişti.

 

TEKNOPARK GERİYE DÜŞTÜ

İhsan Gültekin’in göreve geldiği dönemde Türkiye genelinde bulunan 89 Teknopark içinde son 15 yıl başarı grafiği ile tüm teknoparklar sıralamasında ilk 4’de bulunduran Mersin Teknopark o dönem gerçekleşen tepki çeken atama ile gerek akademik gerekse teknoloji ekosisteminde şok etkisi yaratmıştı. Geçen süre zarfında İhsan Gültekin önce Mersin Teknoparkı 11. Sıraya geriletti birkaç hafta içinde sonuçlanacak sıralamada ise 20. Olması beklenmekte. İhsan Gültekin sonrası enkaz haline gelen Mersin Teknopark’a liyakat sahibi bir Genel Müdür atanması firmalar tarafından beklenmekte.

Atandığı dönem AKP’li İhsan Gültekin, AKP eski İl Başkanı Cesim Ercik’e yakınlığıyla biliniyordu. O dönem çıkan haberlerde Teknopark’a Genel Müdür yeterliliği bulunmadığı öne sürülürken İhsan Gültekin’in, İl Başkanı Cesim Ercik’in ve dönemim rektörü Ahmet Çamsarı’nın yoğun uğraşları sonrasında atandığı iddia edilmişti. 

 

AYNI FİLM TEKRAR MI EDECEK?

İsimler değişse de senaryo değişmiyor. Şirketler enkaz haline gelen teknoparkın yeniden ayağa kalkması için girişimcilik ekosistemini bilen bir yönetici beklerken, kulislerde mevcut AKP İl Başkanı Adem Aldemir’in yoğun uğraşları ile İmam Hatip lisesinden sınıf arkadaşı bir ismi (Genel Müdürlük koltuğuna oturtmak istediği bu konuda ve Milletvekilleri Hava Sibel Söylemez ve Ali Kıratlı’yı da ikna ettiği iddia ediliyor.

 

İHSAN GÜLTEKİN’İ ZOR GÜNLER Mİ BEKLİYOR?

Görevden alınması sonrası, hakkında birçok şikayet bulunan İhsan Gültekin ile ilgili soruşturma açılacağı konuşulmakta. Yeni atanacak genel müdür tarafından üzeri kapatılmazsa özellikle AB Proje harcamaları, yurtdışı seyahat harcamaları, firmalara usulsüz kiralamaları, fahiş kira ve elektrik faturaları gibi konularda usulsüzlükler iddialar arasında yer alıyor.

 

TEKNOPARK ÖZGÜR DURMAZ’I İSTİYOR

Eski genel müdür Özgür Durmaz’ın görevine iade edilmesi için imza toplayan firmalar ise yeniden aynı skandalın yaşanmasını istemiyor.

Bölge firmaların yeniden göreve geri getirilmesini istediği Durmaz’ın ise bu teklife sıcak bakmadığı ve geri çevirdiği gelen bilgiler arasında.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA