Okullar depreme karşı güçlendiriliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Okullar depreme karşı güçlendiriliyor


 

Mersin’de yapımı devam eden ve planlanan okul inşaatları, deprem performans testi yapılan okullarda sürdürülen yık-yap ve güçlendirme çalışmaları hakkında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haber Merkezi

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası Mersin’de birçok okulun hasarlı olduğunun tespit edilmesi ve tahliye edilmesi sonrasındaki bakım onarım ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Milli Eğitim yatırımlarını değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Vali Pehlivan başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Müdür Yardımcıları, Mersin Valiliği İdari ve Mali İşler Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube müdürleri katıldı.

Toplantıda, kentte yapımı devam eden ve planlanan okul inşaatları, deprem performans testi yapılan okullarda sürdürülen yık-yap ve güçlendirme çalışmaları hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

76 OKUL DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKMIŞTI

Öte yandan 2020 yılında CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’nin sorusuna Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen yanıtta 177 okuldan yalnızca 76 tanesinin depreme dayanıklı olduğu ortaya çıkmıştı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, hem soru önergesi hem de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığına Mersin’de depreme dayanıklı olan okul ve kamu kurumu binalarının sayısını sormuş kurumdan gelen yanıtta Mersin’de 2011 ve 2020 yılları arasında 177 okul ve kurumun deprem tahkikinin yapıldığı ve bu okul ile kurumlardan sadece 76 tanesinin depreme dayanıklı olduğu sonucuna varıldığı ifade edilmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA