ÇBK savunmaya takıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK savunmaya takıldı


 

Geçen hafta Avrupa’da Prag’a kaybeden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin, son olarak İspanya temsilcisi Avenida’ya yenildi.

SUAT ÖZDAL

 

Euroleauge’de Kadınlar Ligi B Grubunda mücadele eden temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin, İspanya deplasmanında Avenida'nın konuğu oldu.

Geçen hafta Çekya temsilcisi Prag'ın konuğu olan temsilcimiz deplasmanda mağlup olmuştu.

Çukurova bu hafta ise rakibi Avenida karşında maçın başında hücumda ve savunmada istediği performansı ortaya koyamadı. Koç Olcay Orak'ın kötü gidişata karşı aldığı mola sonrası maça dahil olan Elizabeth Williams savunmada ve hücumda ortaya koyduğu performansı temsilcimizi rahatlatsa da ilerleyen dakikalarda top kayıpları ve rakip takım Avenida'nın hücumda bulduğu sayıları durduramadı. Fark Avenida lehine 17 sayıya kadar çıktı. Oyuna sonradan dahil olan Asena Yalçın karşılamaya hareketlilik getirerek 3 sayı noktasından ardı ardına bulduğu sayılarla farkın erimesine katkıda bulundu ve temsilcimiz ÇBK devreye 30/24 geride girdi. Temsilcimiz 3.peryotta Avenida'nın etkili savunması karşında ilk 5 dakikada 1 sayı üretebildi. 3.peryot sonunda 16/10 Avenida'nın üstünlüğü ile sonuçlandı. 4.pertotta temsilcimiz savunma hataları devam etti ve rakibe kolay sayı imkanı vererek hücumda istediği performansı sahaya yansıtamayınca 67- 56 sahadan mağlup ayrıldı.

ÇBK da Elizabeth, Iagupova, Marbey, Laura’nın hücum performansı Virag Melis Derin Sinem'in skora katkı sağlayamaması dikkatten kaçmazken, sahanın en iyisi en dirisi Asena Yalçın'dı.

Avenida 43 ribaund ÇBK 44 ribaund

Avenida 11 top çalma ÇBK 7 top çalma

Avenida 16 asist ÇBK 9 asist

Avenida 13 top kaybı ÇBK 21 top kaybı ile takım performansı ortaya koydular.

ÇBK da Elizabeth 15 sayı 11 ribaund, Asena 13 sayı Iagupova 12 sayı, Marbey 12 sayı ,Laura 2 sayı , Olivia 2 sayı ile takımına katkıda bulundular.

ÇBK Euroleauge B Gurubunda 5 galibiyet 3 mağlubiyetle 3.sıraya gerilerken Avenida 5 galibiyet 3 mağlubiyet 2.sıraya averajla yükseldi.

Landen Basket karşısında 62/69 galip gelen Prag 7 galibiyet 1 mağlubiyetle gurupta liderliğini devam ettirdi.

Temsilcimizin 9 hafta karşılamasında 13 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Basket Landes ile karşılaşacak.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA