Bakkal, zincir market ile rekabet edemiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bakkal, zincir market ile rekabet edemiyor!


 

“Türkiye’de bakkal kültürü, zincir market tehlikesi altında” uyarısı yapan İYİ Parti’li Kocamaz, “Mersin bakkallar ve bayiler esnafı zincir marketler karşısında yaşadıkları haksız rekabet karşısında zor günler yaşıyor” dedi.

Haber Merkezi

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Bakkal, bayi ve küçük esnafın sorunlarını gündeme taşıdı. Hükümete seslenen Kocamaz, ülke ekonomisinin mihenk taşını oluşturan küçük esnafın en önemli sorunlarından birisinin AVM ve zincir marketler olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında, her sokakta açılan, her çeşit ürünün satışa sunulduğu AVM ve zincir marketler karşısında küçük esnafın rekabet edecek gücünün olmadığına dikkati çeken İYİ Partili Kocamaz, “Konutlar için uygulanan yüzde 25 kira sınırlamasını küçük esnaflar için de hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

 

“BAKKALLAR VE BAYİLER ESNAFI ZİNCİR MARKETLER KARŞISINDA ZOR GÜNLER YAŞIYOR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, Milletvekilleri söz alarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özellikle pandemi döneminde uygulanan fahiş fiyat politikası nedeniyle ardı ardına para cezaları kesilen zincir marketler, bakkal ve esnaf kültürünü tehdit ediyor. Her geçen gün şube sayısını artıran zincir marketlerle rekabet edemez hale gelen küçük işletmeler; ödenemeyen Bağ-Kur primi, vergi, dükkân kirası, çalışan maaşı ve faturalar nedeniyle zor günler geçiriyor.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Mersin bakkallar ve bayiler esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve çözüm önerileri sundu.

Kocamaz konuşmasında Hükümete seslenerek, Mersin bakkallar ve bayiler esnafının zincir marketler karşısında yaşadıkları haksız rekabet karşısında zor günler yaşamakta olduklarını ve evlerine ekmek götürmekte zorlandıklarını iddia etti.

 

“İŞ YERİ KİRALARI VE FATURALAR, BAKKALLAR VE BAYİLERİ KEPENK KAPATMA EŞİĞİNE GETİRMİŞTİR”

Küçük esnafın gözü yolda ve perakende yasasını beklediğini dile getiren Kocamaz, “Küçük esnaf, prim gün sayısı ve emeklilik konusunda da sorun yaşamaktadır, banka pos oranları bakkallar ve bayilerin kâr oranlarını alıp götürmüştür” dedi.

Milletvekili Kocamaz, Bakkallar ve bayiler esnafının Hükümetten bir müjde beklediğini vurgulayarak şu soruları yöneltti:

“Türkiye genelinde küçük esnafa daha makul bir pos oranı uygulanması konusunda bir çalışmanız var mıdır?  Artan iş yeri kiraları ve faturalar, bakkallar ve bayileri kepenk kapatma eşiğine getirmiştir. Konutlar için uygulanan yüzde 25 kira sınırlamasını küçük esnaflar için de hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda herhangi bir çalışmanız var mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA