Depremzede çocuklar tohumları toprakla buluşturdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Depremzede çocuklar tohumları toprakla buluşturdu


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğ’ne bağlı Davultepe Orman İşletme Şefliği, Kuyuluk Ağaçlandırma Sahasında “Tohumdan Fidana: 81 ile 81 Bin Tohum Topu" projesi kapsamında hazırlanan 1000 tohum topu toprakla buluşturuldu.

Türkiye İzcilik Federasyonunca düzenlenen Asrın Dayanışması Yaz İzcilik Kampı'na katılan depremzede çocuklar, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneğinin (ÇEKUD) koordinasyonuyla deprem sonrası gösterilen yardımseverlikten dolayı tüm Türkiye'ye teşekkür etmek için elleriyle tohum toplarını ürettiler.

Kampa katılan depremzede öğrencilerle, temel izcilik eğitiminin yanı sıra kurulan atölyede kurutulan tohum toplarından her kente bin adet gönderilmesi ve Eylül-Aralık ayları arasında toprakla buluşturulması planlandı. Bu kapsamda Mersin’e de 1000 adet akasya tohum topu gönderildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneğinin (ÇEKUD) İl Temsilciliği ve Türkiye İzcilik Federasyonu temsilcilerinin katılımı ile Kuyuluk Ağaçlandırma Sahasında yapılan etkinlik ile depremzede öğrencilerin hazırlamış olduğu 1000 adet tohum topu ve 1000 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe; Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Ekosistem Şube Müdürü Muhammet Aslanhan, Mersin Orman İşletme Müdürü Kenan Çetin, Ağaçlandırma Şefi Elife Çınkır, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) İl Temsilcisi Cevdet Akkaymak, ÇEKUD İl Temsilciliği Üyeleri ile Türkiye İzcilik Federasyonu Üyelerinin yanı sıra 100 öğrenci katılım sağladı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA