Mersinli nişanlıya 25 yıl hapis cezası | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli nişanlıya 25 yıl hapis cezası


 

Mersin’de yaşayan Baki Can Gölcü, 2013 yılında Aydın’da bir otelde buluştuğu nişanlısı Gamze Uslu’nun otelin 4’üncü katından düşerek yaşamını yitirdiği olayla ilgili 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Merkezi

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Maliye Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gamze Uslu, 22 Kasım 2013 günü Mersin'den kendisini ziyaretine gelen nişanlısı Baki Can Gölcü ile birlikte Nazilli'deki bir otele yerleşti. Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'ndeki bir restoranda 27 Kasım'da yemek yiyen nişanlı çift, otele dönüp odalarına çekildi.

DÖRDÜNCÜ KATTAN DÜŞTÜ!

O dönem 27 yaşında olan Gamze Uslu, gece yarısı kaldıkları otelin 4'üncü katındaki odalarının balkonundan bir otomobilin üzerine düştü. Gamze Uslu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Baki Can Gölcü hakkında Nazilli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava kapsamında olayın 'cinayet mi intihar mı' olduğuna ilişkin bilirkişi bir sonuca varamazken, bu yönde rapor hazırlandı. Mahkeme heyeti, 6 celsenin sonunda Gölcü'ye müebbet hapis cezası verdi. İyi hal indirimi uygulanarak hapis cezası 25 yıla çevrilen Gölcü, cezası onana kadar adli kontrol ile serbest bırakıldı. Davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kararı temyize götürdü. Yargıtay, yaptığı inceleme sonucu yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

"CEZAEVİNDE ÖMÜR BOYU ÇÜRÜSÜN"

Nazilli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada Baki Can Gölcü'ye önce 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verildi. Sanık hakkında yasal koşullar oluşmadığından indirim yapılarak önce 25 yıl hapis cezasına çevrildi ardından tutuklanması yönündeki talebin reddine karar verildi. Yerel mahkemede sonuçlanan dava, Uslu ailesinin yaptığı itiraz üzerine yeniden Yargıtay'a gitti. Aradan geçen 10 yılın sonunda Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı onadı. Cezasının kesinleşmesi sonrası gözaltına alına katil Gölcü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Duruşmanın ardından Yeni Asır'a konuşan acılı anne Fatma Uslu, "Kızımı hayattan koparan Baki Can Gülcü, 10 yıl sonra hak ettiği cezayı aldı. Cezaevinde çürüsün istiyoruz. Kızım mezarında rahat uyuyacak" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA