Kızkalesi’nde kış günü deniz keyfi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kızkalesi’nde kış günü deniz keyfi


 

Doğuda birçok ilde kar yağarken, Türkiye’nin turizm merkezleri arasında önemli bir yere sahip olan Mersin’in Kızkalesi sahilinde güneşi görenler denizin tadını çıkardı. Hava ve deniz sıcaklığının 22-23 derecelerde olduğu kentte il dışından gelenler denize girdi, birçok kişi ise aileleri ile kumsalda yürüyüş yaptı.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçası olan Mersin'in Erdemli ilçesindeki Kızkalesi, sezonun bitmesiyle sakinliğe büründü. Yaklaşık 10 gün boyunca aralıklarla devam eden fırtına ve yağışlı havanın etkisini kaybetmesinin ardından güneş kendini gösterdi. Kış mevsimine rağmen hava sıcaklığının 22-23 derecelerde olduğu kentte güneşi gören vatandaşlar, Kızkalesi kumsalında yürüyüş yaparken, il dışından gelen bazı kişiler de denize girme keyfi yaşadı. Geziye gelen bazı vatandaşlar ise tekne ile kaleye geçti. Denizin içindeki kaleyi gezen vatandaşlar, fotoğraf çekerek, kendilerine anı bıraktı.

Şanlıurfa'dan gelen vatandaşlardan Mahmut Ersöz, havanın güzel olması nedeniyle denize girenlerin olduğunu belirterek, kendilerinin de gezip tekrar memleketlerine döneceklerini ifade etti.

Kış günü denize girenlerden Hasan Karşıyakalı ise Konya'dan geldiğini, memleketinde hava sıcaklığının eksileri gördüğünü söyledi. Karşıyakalı, "Mersin'de havalar güzel, herkese tavsiye ederiz, deniz suyu sıcak. Bu mevsimde Kızkalesi daha sakin ve sessiz denizin tadını daha rahat çıkartabiliyorsunuz. Sezonda biraz kalabalık olduğu için fazla zevk alamıyoruz" dedi.

Öte yandan, meteorolojik verilere göre bölge genelinde hava sıcaklıklarının Çarşamba gününe kadar 23-24 derecelerde olmasının beklendiği daha sonra ise yağışlı havanın etkili olacağının değerlendirildiği öğrenildi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA