Alzheimer yatağa bağlayarak yıkıcı etkisini de maliyeti de arttırıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Alzheimer yatağa bağlayarak yıkıcı etkisini de maliyeti de arttırıyor


 

Mersin’de bu yıl 14’üncüsü yapılan Alzheimer Eğitim Kampı’nda önce hastalığın yatağa bağlayarak yıkıcı etkisini artırdığı ve bu durumun tedavi maliyetini de yükselttiği vurgulandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji AD kurucu öğretim üyesi ve Mersin Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge’nin önderliğinde düzenlenen Alzheimer Eğitim Kampı’nın 14.sü (Hekim Eğitimi Ayağı) üniversitenin ev sahipliğinde düzenlendi.

Üniversite Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen kampta nöroloji uzmanları, aile hekimleri, farklı disiplinlerden hekimler ve tıp öğrencileri bir araya geldi.

Toplantıda ilk olarak Alzheimer hastalığı ile ilgili güncel bilgiler paylaşıldı. Hastalıkta mevcut tedavilerin erken uygulanması ve kombinasyonun tedavi başarısını artırdığı örneklerle anlatılırken; hastalığın yol açtığı hukuki sorunların ortadan kalkması için pratik çözümler, artan kanser vakaları ile birlikte görülme sıklığı artan otoimmun demanslar, demanstan korunma konusunda Akdeniz diyeti ve yaşam şeklinin önemi vurgulandı.

PANDEMİ İLE EVDE KALIŞ DEMANSA GEÇİŞ SIKLIĞINI ARTTIRDI

Yaşlılarda kas kütlesi azalmasının kişileri gereğinden önce yatağa bağlayarak hastalığın yıkıcı etkisini artırdığı ve bu durumun tedavi maliyetini de yükselttiğinin vurgulandığı kampta; sarkopeniyi önlemek için doğal beslenmeye hangi aşamada tıbbi beslenme desteği verileceği de anlatıldı.

Pandemide evde kalan yaşlıların, sosyal destek azlığı ve sağlık sorunları ile birlikte demansa geçiş sıklığının arttığına da yine dikkat çekilirken, süreci kontrol etmede toplumsal farkındalık çalışmalarının önemine ve erken tanı tedavinin önemine vurgu yapıldı.

Kampın hasta yakını ve hasta ayağı ise Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Temsilciliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yüz kadar hasta yakını hem yaşadığı sorunları paylaşarak çözüm önerilerini hem de kendi sağlıklarını korurken hastalarına daha iyi bakmanın yolunu öğrendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA