Emeklilerden mitinge çağrı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emeklilerden mitinge çağrı


 

İnsanca yaşamak istediklerini belirten Tüm Emekli Sen 2017 Mersin Şube Başkanı Canpolat, haklarını alabilmek için Ankara’da gerçekleştireceklerini mitinge tüm emeklileri davet etti.

BARIŞ ÇOBAN

 

Tüm Emeklilerin Sendikası (Tüm Emekli Sen) 2017 Mersin Şubesi, Özgür Çocuk Parkı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirerek , bütün emeklileri  Ankara Anıtpark'ta yapacaklar mitinge davet etti. Kentten çeşitli siyasi parti ve STK temsilcilerinin de destek verdiği açıklamada, "EYT- intibak ve statü yasalarını istiyoruz" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" yazılı pankartlar açıldı. Emekliler adına açıklamayı okuyan Tüm Emekli Sen 2017 Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, " Emeklilerin bütün haklarını alabilmesi için Ankara Anıtpark'ta yapacağımız mitingimize tüm emeklileri çağırıyoruz" diyerek mitinge çağrı yaptı.

 

"HAKLARIMIZ İÇİN ANKARA'DA BULUŞALIM"

Tüm Emekli Sen 2017 Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, insanca yaşamak istediklerini belirterek şöyle devam etti: "Emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret için! Emekli aylıkları; pirim günü esas alınarak ve intibak yasası çıkarılarak yeniden düzenlenmesi ve aylık bağlama oranları dul ve yetimleri de kapsayacak şekilde milli gelir artışı dikkate alınarak yükseltilmesi için! 3600 ek gösterge mağdurlarının haklarının verilmesi için! Memurlara verilen 8077 liranın bütün emeklilerin aylıklarına yansıtılması ve ayrımcılığa son verilmesi için! Çalışan, çalışmayan ayrımı yapmadan, çalışan emeklilere, sandık emeklilerine ve çiftçi kayıt belgesi olan emeklilere verilmeyen 5000 liranın derhal bütün emeklileri kapsayacak şekilde herkese verilmesi için! Asgari ücret çekirdek ailenin insanca yaşam normlarına göre belirlenmesi ve en düşük emekli maaşının bu orandan aşağı olmaması için!

Sağlıkta katkı paylarının tamamen kaldırılması için! Emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyinde az olmamak kaydıyla miktarı ve sayısının arttırılması için! Sendika hakkımızın engellenmesine son verilmesi, sendikalarımıza açılan kapatma davalarının geri çekilmesi

için! Ulusal ve Uluslararası yasalarda hak olarak tanınan, iç eksik olan hukukta yasal düzenlemesi yapılan ama "Emeklilerin toplu sözleşmeli sendika" hakkı Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanların tamamını kapsayacak biçimde düzenlenmesi için! Güvenli bir çevre, yaşanabilir bir doğa hakkımızın tanınması için!  EYT'lilerin tüm hakları verilmesi ve emeklilikte yaş şartının kademeli ve adil bir şekilde düzenlenmesi için!  10 Aralık'ta saat 13.00'de Ankara Anıtpark'ta yapacağımız mitingimize tüm dayanışmaya çağırıyoruz."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA