Mersin’e verilen sözler tutulmuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’e verilen sözler tutulmuyor


 

TBMM’de Mersin’in sorunlarını gündeme getiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’in özellikle tarım konusunda Hükümetin yanlış politikaları yüzünden yaşanan sorunlara ve bölgede işsizliğinin had safhada olduğuna dikkat çekti. Kocamaz: “Mersin’in sorunları her seçim döneminde gündeme getiriliyor, ama seçim sonrası verilen sözler unutuluyor” dedi.

Haber Merkezi

 

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın başkanlığında toplandı. Toplantı gündem dışı konuşmalarla başladı. Mersin’in sorunları üzerine TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’in bir tarım şehri olduğunu ama ne yazık ki Mersinli üreticilerin bu Hükümet döneminde kazanamadıklarını ve alın terinin karşılığını alamadıklarına dikkat çekerek hükümete tepki gösterdi.

Kocamaz “Mersin, sadece 17 milyar TL'lik bitkisel üretim potansiyeliyle 2021 yılında Antalya ve Konya'dan sonra Türkiye genelinde 3'üncü sırada yer almıştır. Mersin bu potansiyeliyle yalnızca Türkiye için değil, dünyanın birçok ülkesi için tarımsal üretim yapmaktadır. Buna rağmen ne yazık ki Mersinli üreticilerimiz bu Hükümet döneminde kazanamıyor, alın terinin karşılığını alamıyor, ürünleri para etmiyor. Bu konuda Mersin'de büyük sorunlar yaşanmaktadır. Mersinli üreticilerimiz yalnızca Hükümetin yanlış tarım politikalarıyla değil, aynı zamanda yaşanan doğal afetlerle de başa çıkmaya çalışmaktadır” dedi.

 

“ÜRETİCİLERİMİZİN ZARARINI İVEDİLİKLE KARŞILAMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

25 Kasım 2023 tarihinde Mersin'in Erdemli ilçesinde gece yaşanan şiddetli yağış ve ardından başlayan dolu yağışı nedeniyle açık alanda yetiştirilen tarım ürünlerinin büyük zarara uğradığını söyleyen Milletvekili Kocamaz, üreticilerin görmüş olduğu hasarın bir an önce tespit edilmesi ve üreticilerin zararının biran önce karşılanması gerektiğini vurguladı.

Kocamaz, “Dolu, Kocahasanlı, Üçtepe, Yarenler, Koyuncu, Akdeniz, Fatih, Adnan Menderes, Tabiye ve Alata mahallelerinde bulunan 1.600 dekarlık tarım alanında zarara ve mağduriyete neden olmuştur. Şiddetli yağış ve dolu açıkta yetiştirilen, başta fasulye, domates, karnabahar, marul ve narenciye olmak üzere birçok üründe önemli hasarlar meydana getirmiştir. Kaymakamlık ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ilk belirlemelere göre 1.600 dekar alanda hasar tespiti yapmıştır. Tarım ve Orman Müdürlüğü kapsamlı hasar tespitlerinin devam ettiğini açıkladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce, üreticilerimizin görmüş olduğu hasarı bir an önce tespit etmek ve üreticilerimizin zararını ivedilikle karşılamak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN'DE 8 ADET TURİZM BÖLGESİNİN İLAN EDİLDİĞİ, FAKAT BUGÜNE KADAR BURALARA BİR TEK ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI”

Mersin'de 8 adet turizm bölgesinin ilan edildiğini fakat bugüne kadar buralara bir tek çivi bile çakılmadığını söyleyerek konuşmasına devam eden Kocamaz, bölgede işsizliğinin had safhada olduğunu söyleyerek projelerin tamamlanması için hükümete çağrıda bulundu.

Kocamaz, ”Maalesef, yıllardır bunun mücadelesini yapıyoruz. 2004 yılında Tarsus sahillerinin turizm bölgesi ilan edilmesi için yaptığımız on yıllık mücadelenin sonucunda ümitlendik. Tarsus turizm bölgesi ilan edildi. Hatta müteahhitlere, yüklenicilere arsa tahsisleri de yapıldı. Ancak devlet altyapısını götürmediği için hiçbiri bir tesis için temel dahi atmadı, sadece Karayolları oraya ulaşım yolunu yapmaya başladı, henüz tamamlanmış da değil. Bölgede işsizlik had safhada, insanlar iş arıyor, istihdama yönelik böylesine bir yer maalesef bu işten faydalanamıyor” dedi.

 

“NİÇİN BUGÜNE KADAR ESRARENGİZ KAZI HAKKINDA VATANDAŞLARA BİR AÇIKLAMA YAPILAMIYOR?”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz konuşmasında Tarsus’ta 2015 yılında kaçak kazı olarak başlanan, 2016 yılından sonra ise kurtarma kazısı olarak başlatılan ve yaklaşık bir yıl süren, esrarengiz kazı hakkında neden hiçbir açıklama yapılmadığını sordu.

Kocamaz, “Mersin'in Tarsus ilçesi 82 Evler Mahallesi'nde MİT ve Özel Harekât Polislerinin gölgesinde bir yıl boyunca 4 evin avlusunda 150 metrekarelik alan kazıldı. Gizemli kazı çalışmaları 3 Kasım 2017'de ani bir kararla bitirildi. Ancak bu kazı konusu merak konusu olmaya devam ediyor. Niçin bugüne kadar bu kazı hakkında vatandaşlara bir açıklama yapılamıyor?” diye sordu.

 

“2018 YILI SEÇİM BEYANNAMESİNDE VERİLEN SÖZ MAALESEF YERİNE GETİRİLMEMİŞTİR”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, konuşmasının sonunda yılan hikayesine dönen ve bir türlü açılamayan Çukurova Havalimanı'nın ne zaman açılacağını sordu.

Kocamaz, “Yap-İşlet-Devret modeliyle başlatılan Çukurova Havalimanı'yla ilgili temel atma töreni 3 kez, açılış tarihi de 7 kez ertelenmiştir. Havalimanı'nın en son 2023 yılı Şubat ayında hizmete açılması konusunda 2018 yılı seçim beyannamesinde verilen söz maalesef yerine getirilmemiştir.  Çukurova Havalimanı'nı ne zaman hizmete açmayı planlıyorsunuz, buradan milletimiz adına halkımız adına sormak istiyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA