Annelere ‘ev kazası’ eğitimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Annelere ‘ev kazası’ eğitimi


 

Medical Park Hastaneler Grubu’nun “Öpünce Geçmeyen Uflar İçin İlk Yardım Eğitimi” projesi, Tarsus’ta Medical Park Tarsus Hastanesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle uygulanıyor. Proje kapsamında ünlü ilk yardım eğitmeni Deniz Karadeniz, 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 14.00-17.00 arasında gerçekleşecek programda, annelere ‘ev kazalarında yapılması gereken ilk yardım uygulamaları’ konusunda kapsamlı ve uygulamalı bilgi verecek. Eğitim, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleştirilecek.

İLK YARDIMI BİLMİYORUZ

Ücretsiz eğitim programında, Deniz Karadeniz, başta ev kazaları olmak üzere tıkanma, zehirlenme, boğulma gibi durumlar karşısında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlatacak.

Eğitime katılanlara sertifika verilecek. Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Eğitmeni ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olan Deniz Karadeniz, projeyi hayata geçirmesinde geçtiğimiz yıl Ordu’da bir çocuğun nefes borusuna patlamış mısır kaçınca öldüğü olayın etkisinin büyük olduğunu söyledi. İnsanların ilk yardım konusunda bilgisiz olduğunu belirten Deniz Karadeniz, “Ülkemizde ilkyardım kültürü yok ve bu bize öğretilmemiş. Gün içinde 112’ye yüzlerce yanlış çağrı düşüyor. Ben de yaşanan bunca ilkyardım hatasından sonra ‘Öpünce Geçmeyen Uflar’ adlı projeyi geliştirdim” dedi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Eğitimlerde doğru bilinen birçok yanlışı düzeltmek için çaba sarf eden Karadeniz, bu yanlışları şöyle sıralıyor:

“Aileler genellikle çocukların gözüne bir şey kaçtığında üflerler. Bu kesinlikle yanlış bir hareket. Üfleyerek o cismin daha çok yayılmasına neden olunur. Temiz bir peçeteyle almak daha doğru bir hareket olacaktır. Anne ve babaların en bilinçsiz olduğu konulardan bir diğeri ise tıkanmalar. Tıkanmada çocuğun öksürüp öksürmediğine dikkat etmek gerekiyor. Çocuk öksürüyorsa öksürmeye teşvik edilip cismin öyle atılması sağlanmalı. Eğer öksürmüyorsa iki kürek kemiğinin ortasına yapılacak heimrich manevrası ile o cisim atılabilir. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA