Bozyazı’da vatandaşlar sel sularıyla taşınan odunları topladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bozyazı’da vatandaşlar sel sularıyla taşınan odunları topladı


 

Mersin'in Bozyazı ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrasında vatandaşlar, sel sularıyla denize taşınan ağaç ve dalları yakılmak üzere topladı.

Bozyazı’da etkili olan sağanak yağış sonucu Sini Çayı'nın su debisinin yükselmesiyle kırsal kesimdeki birçok ağaç ve dal denize taşındı. Suyun getirdiği kütük ve ağaç dalları ise ihtiyaç sahibi aileler tarafından sahilden ve dere kenarından toplandı. Vatandaşlardan kimi denize girerek küçük parçaları toplarken kimi ise sudan çıkardığı büyük kütükleri testereyle parçalayarak, kışın ısınmak amacıyla yakmak için evine götürdü. Yakacağını denizden çıkaran vatandaşlar, bir yandan da denizin temizlenmesine katkıda bulundu.

Denizdeki odun parçalarını toplayan bazı vatandaşlar, dalgalar arasında odun toplamanın tehlikeli olmasını bildikleri halde kışlık yakacak ihtiyaçlarını bu şekilde karşıladıklarını belirterek, “Dalgalara karşı odun toplamak tehlikeli ama diğer türlü parayla almak zorunda kalıyoruz. Biz de gelen odunları toplayıp kışa hazırlık yapıyoruz hem de denizdeki pisliği toplamış oluyoruz” dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA