Yenişehir, tiyatro festivaliyle 13 bin sanatseveri ağırladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir, tiyatro festivaliyle 13 bin sanatseveri ağırladı


 

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Yenişehir Komedi Oyunları Festivali sona erdi. Binlerce sanatsever, Türkiye’nin seçkin tiyatrolarını Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde ücretsiz izledi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de festivali kapsamında sahnelenen oyunları vatandaşlarla birlikte izledi.

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesinin düzenlediği3.Yenişehir Komedi Oyunları Festivali ile Mersinliler 9 gün boyunca birbirinden güzel tiyatro oyunlarını izleme fırsatı yakalandı. 18 – 26 Kasım arasında düzenlenen festivalde toplam 11 oyun sanatseverlerle buluştu.Çocuk oyunları“Arı Maya” ve  “Bremen Müzikali”, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin şarkılı ve interaktif komedi oyunları olan “Hey Gidi Günler”,Sumru Yavrucuk’un iki perdelik müzikli uyarlama oyunu “ShirleyValentine”, Ali Poyrazoğlu, Güneş Berberoğlu ve Melih Ekener’in oynadığı “ Tamamla Bizi Ey Aşk”, Emre Karayel’in “Erkek Aklı” oyunu, Billur Yazgan, Cansu Tosun, Ceyhun Fersoy, Lemi Filozof, Sinan Çalışkanoğlu’nun sahne aldığı “Pembe Pırlantalar” oyunu, Yenişehir Şehir Tiyatrosu’nun “Kediler Ülkesi” oyunu, Tiyatro Mavra’nın tek perdelik komedi oyunu “Cephede Piknik” ve tiyatroda 23.yılını geride bırakan efsanevi grup Mahşer-i Cümbüş’ün oyunları sahnelendi. Mersinliler festivale büyük ilgi göstererek, Mersinliler de festivale büyük ilgi göstererek her oyunda salonları doldurdu.  Yenişehir Belediyesi festivalde 13 bin sanatseveri ağırladı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz 3. Yenişehir Komedi Oyunları Festivali'ni başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın yoğun ilgisini görmek bizi gururlandırdı, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Sanatın halkımız üzerindeki olumlu etkisini biliyor, görüyoruz. Yenişehir’de bu anlayışla hareket ediyoruz. Kültür ve sanat yaşamımızın önemli bir parçası.”diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA