Karaduvar Sahili denizden gelen atıklardan arındırıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Karaduvar Sahili denizden gelen atıklardan arındırıldı


 

Akdeniz Belediyesi, özellikle geçtiğimiz günlerde kent genelinde etkili olan fırtına ve şiddetli rüzgârın etkisiyle tonlarca atık ve çöpün biriktiği Karaduvar sahilindeki deniz kumlarını, lazerli plaj eleme makinesi ile temizledi. Öte yandan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ise, beklenen yoğun yağışlar nedeniyle 3 Aralık 2023 Pazar gününe ertelenen Karaduvar Balık Festivaline tüm Mersinlileri davet etti.

Haber Merkezi

 

Akdeniz ilçesinde yer alan Karaduvar sahilindeki deniz kumları, Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla, her türlü çöpten ve atıktan temizlendi. Başkan Gültak’ın talimatıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, lazerli plaj eleme-temizleme makinesi yardımıyla sahilde biriken tonlarca atık ve çöpü deniz kumundan ayıklayıp sahili temizledi.

İlk olarak sahili gezerek kontrol eden ekipler, ardından da kepçeler yardımıyla sahil boyunca topladıkları tonlarca çöp ile dalgalar sonucu denizden gelen çeşitli atıkları da kamyonlara yükleyip bölgeden çıkardı. Aynı çalışma Millet Bahçesi sahil etabında da gerçekleşirken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin hizmetine tanık olan vatandaşlar, sahilin görünümünü güzelleştiren çalışmalar nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdi.

 

“3 ARALIK’A ERTELEDİĞİMİZ BALIK FESTİVALİNE MERSİNLİLERİ BEKLİYORUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da açıklamasında, geçen günlerde kent genelinde etkili olan fırtına sonucu dalgalarla denizden gelen atıkların ve sahilde zamanla biriken çöplerin temizlenmesiyle vatandaşların, Karaduvar sahilinde yeniden gönül rahatlığıyla vakit geçirebileceğini söyledi.

Başkan Gültak, “Akdeniz’de denizi, sahili, balıkçılığı ve tarımsal üretimiyle öne çıkan Karaduvar Mahallemizi cazibe merkezine dönüştürmek için bütün imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Nitekim bu hafta sonu beklenen aşırı yağışlar nedeniyle Karaduvar Mahallemizde 4’üncüsünü düzenleyeceğimiz geleneksel balık festivalimizi de 3 Aralık 2023 Pazar gününe ertelemek zorunda kaldık. 7’den 70 tüm Mersinlileri ve o gün yolu Mersin’e düşen tüm vatandaşlarımızı 3 Aralık’ta Karaduvar Sahilimize, lezzetin eğlence ile buluşacağı festivalimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA