ÇBK zorlu maça kilitlendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK zorlu maça kilitlendi


 

Macar temsilcisi UniGyor’u evinde rahat yenerek zirve ısrarını sürdüren Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin, Süper Lig’i bu hafta bay geçmesi ile zorlu Prag maçına kilitlendi.

SUAT ÖZDAL

 

FIBA Kadınlar Euroleague B Grubu’nda mücadele eden Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin’in zirve ısrarını sürdürüyor. Geçen maçta İtalya temsilcisi Virtus Bologna karşında deplasmanda galibiyet sevinci yaşayan ÇBK, UniGyor karşında aldığı galibiyetle zirve mücadelesini devam ettirdi.

Temsilcimiz, UniGyor ekibinin ilk periyotta ortaya koyduğu baskılı oyunu karşında 2.periyoda 26/15 geride başladı. 2.periyotta savunma sertliğini arttıran temsilcimiz rakibine 9 sayı verirken rakip potada 24 sayı üretti ve devreye Elizabeth Williams ve Marbey ikilisinden bulduğu sayılarla 39/34 önde gitmeyi başardı. 3.periyot başında Marbey'in 3 faul problemine girmesi ile rakibi karşısında sayı üretmekte zorlanan temsilcimiz 4.periyotta Marbey, Williams, Lagupova üçlüsünün ortaya koyduğu performansla farkı 21 sayıya kadar çıkarsa da UniGyor ekibi farkın açılmasına izin vermedi ve dış sutlardan bulduğu basketlerle farkı 12 sayıya kadar indirdi. Karşılamayı temsilcimiz 75/63 kazanarak üst üste 5.galibiyetini aldı ve ligde zirve mücadelesini devam ettirdi.ÇBK’daMarbey 20 Sayı, Lagupova 16 sayı, Elizabeth 14 sayı ile takımına katkıda bulunan sporcular oldu.

Mücadeleyi Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Çukurova Basketbol Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen ile birlikte takip etti.

 

BAY HAFTASINDA SIKI HAZIRLIK İMKANI BULACAK

Temsilcimiz Euroleauge7’inci hafta kapsamında 29 Kasım Çarşamba günü grup lideri Çekya temsilcisi Prag ile karşılaşacak. B Gurubunda Prag 5 galibiyet 1 mağlubiyet averaj farkı ile liderliğini devam ettirirken ÇBK zorlu maç öncesi Süper Lig’de haftayı bay geçirme fırsatına sahip olacak. Deplasmanda oynayacağı Prag maçına daha iyi hazırlanma imkanı bulacak olan Çukurova, bu maçı kazanması halinde grubunda liderliğe yükselecek. 

 

MAÇIN KARNESİ

ÇUKUROVA BASKETBOL: Cornelius (13 sayı, 6 asist, 3 ribaunt), Melis (2 sayı), Mabrey (20 sayı, 5 ribaunt, 2 asist), Williams (14 sayı, 5 ribaunt, 4 asist), Derin, Sinem (6 sayı), Epoupa (2 sayı, 5 asist), Iagupova (16 sayı, 6 ribaunt), Kiss (5 sayı, 7 ribaunt), Studer (2 sayı), Asena

UNI GYOR: Dombai 10, Dubei 13, Goree 11, Slocum 5, Torok 11, Bach 11, Hegedus 2


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA