Toroslar’da kadına yönelik şiddetle mücadele semineri | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’da kadına yönelik şiddetle mücadele semineri


 

Haber Merkezi

 

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, kadın haklarına yönelik farkındalık oluşturacak ve toplumsal bilinci artıracak çalışmalarına devam ediyor.

Belediye,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri çerçevesinde Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) eğitim gören kursiyerlerine yönelik seminer düzenledi.

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Programı kapsamında Toroslar Belediyesi, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve Toroslar İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde Sağlık Mahallesi TORTEK Üretim Atölyesi’nde gerçekleşen seminerde; kadına yönelik şiddetle mücadele ve bu konudaki yasal mevzuatlar hakkında bilgiler verildi.

Akbelen Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Psikolog Fatma Usta, kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde sinevizyon eşliğinde sunum yaparak, şiddet türlerini, önleyici ve koruyucu faktörleri anlattı.

Psikolog Fatma Usta; “Özellikle kadının erkekten gelen bir şiddetten kaynaklı fiziksel, toplumsal ve psikolojik sağlık açısından ciddi sorunlar yaşadığını, yeti kaybına uğradığını, hatta hayatını kaybettiğini ne yazık ki görüyoruz” diyerek şiddete meyilli bir nesil yetişmemesi için bilinçlendirme çalışmalarının önemine ve çocukların küçükken eğitilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

BAŞKAN YILMAZ; “GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Kadına şiddete karşıyız ve bu konuda mücadelemizi hep birlikte veriyoruz. Hiçbir insanın hiçbir insana şiddet uygulamaya hakkı yok” dedi.

Kadına yönelik şiddetin son bulması çağrısında bulunan Başkan Yılmaz; “Şunu unutmayalım ki kadın ve erkek her alanda eşittir. 195 kadın çalışanımızla kadın erkek ayrımı yapmadan hizmet üretiyoruz. Hem kadınların emeğini, gücünü ortaya çıkarmak hem de kadın istihdamını artırmak için Teknik ve Mesleki Eğitim kurslarımız (TORTEK), Kariyer Merkezimiz, ücretsiz düzenlediğimiz kültür, sanat, spor kurslarımız ve birçok projemizle kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimizde vatandaşlarımıza psikolojik, sosyal ve hukuksal destek veriyoruz. İhtiyaç duyan her kadın rahatlıkla merkezimize ulaşabilir. Toplumsal ve sosyal olarak gelecek nesillerin daha sağlıklı, daha güçlü olması bizlerin elinde. Biz, güçlü ve sosyal bağları kuvvetli bir toplumuz. Ailemiz güçlü olursa toplumumuz da güçlü olur ve çocuklarımız da güzel yetişirler. Özgüvenli çocuk, özgüvenli gençlik ve özgüvenli kadın güçlü gelecek demek. Bu açıdan güçlü aile için de mutlaka kadının güçlü olması gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın sağlıklı, huzurlu ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Toroslar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 23 Kasım Perşembe günü bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Program, saat 10.00’da Ulu Cami önünde farkındalık yürüyüşü ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak yürüyüş; Mersin Valiliği, Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda Toroslar Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Farkındalık yürüyüşünün ardından Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 14.00’da günün anlam ve önemine ithafen; video gösterimi, Lirik Dans Gösterisi, bilgilendirmeler, resim sergisi, şiir dinletisi ve el sanatları sergisi yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA