Sit alanına mescit mi yapılıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sit alanına mescit mi yapılıyor?


 

ÇEKSAM Başkanı avukat Semra Kabasakal, Tarsus’ta ki tarihi sit alanına mescit yapılacağını öne sürdü.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarsus'un tescilli ve tarihi parkı için yaptığı düzenlemeye tepki geldi.

Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği (ÇEKSAM) Başkanı avukat Semra Kabasakal, Büyükşehir Belediyesine bağlı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Tarsus Kültür Parkında yaptığı peyzaj düzenlemesine basın mensupları ve belediye meclisi üyelerin dahi alınmadığını, çalışmaların gizli bir şekilde yapıldığını açıklayarak, nedenini sordu.

“Çok gizli bir şekilde yapılan çalışmalar sırasında, tescilli olduğu bilinen tarihi ağaçların, budama yapıldığı gerekçesi ile kesilmesinin yanı sıra, yine tescilli olduğu bilinen anfi tiyatro alanının tamamen ortadan kaldırıldığı ve bir iş hanı temeli niteliğinde kazılar yapıldığı iddia ediliyor” diyen Kabasakal, derecelendirilmiş tescilli sit alanının hangi gerekçelerle yapıldığını sordu. Kabasakal, “Tarsus Kültür Parkı, Türkiye’de peyzaj çalışması yapılan tarihi ilk, parklardan biridir. Böylesine değerli ve tarihi bir park’ta, köklü bir peyzaj çalışması yapılabilmesi için, Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma kurulundan izin alınması gerekli değil midir?  Hatta bu çalışmaların, öngörülen bir proje ile Anıtlar Yüksek Kurulunun denetiminde yapılması daha uygun değil midir? Bu çalışma projesi hazırlanırken, Türkiye genelinde hangi İnşaat Mühendisleri Odasına, hangi Mimarlar odasına ya da Hangi Ziraat Mühendisleri Odasına sorulmuş ve hangi cesaretle sit alanındaki tarihi değerler bir bir yok edilmek istenmiştir?” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA