İşsiz gençlere limanda istihdam fırsatı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşsiz gençlere limanda istihdam fırsatı


 

Haber Merkezi

 

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen “NEET PRO - Ne Eğitimde Ne istihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu” kapsamında Liman-İş Sendikası tarafından yürütülen TREESP1.2NEETPRO/P-03/128 sözleşme numaralı “Uzun Süreli İstihdama Yönelik Beceri Geliştirme Hibe Projesi’nin Açılış Toplantısı Nobel Oteli Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

NEET Eğitimleri Çalıştayı ise açılış toplantısı ardından başlatılarak iki gün boyunca 16-17 Kasım 2023 tarihlerinde Nobel Oteli Toplantı Salonu’nda tamamlandı. Liman-İş Sendikası yetkilileri ve proje koordinatörlerinin ev sahipliği yaptığı toplantıya Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Suat Karlıdağ, projeden sorumlu Şube Müdürü Orhan Durmaz ve görevli İş ve Meslek Danışmanları, işgücü piyasasının önde gelen aktörlerinden işveren yetkilileri, proje katılımcı adayı olan gençler katılım sağladı.

Liman-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Musa Kizir'in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda MIP İnsan Kaynakları Müdürü Yasin Atak ve Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Projede görevli İş ve Meslek Danışmanı Alev Çelik tarafından proje süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Açılış Kokteyli sonrasında Proje Koordinatörü Özge Kılıç tarafından proje tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci gününde NEET eğitimlerine yönelik çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayda geleceğin liman sektörü çalışan adayları olan gençler ile sendika temsilcileri ve İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarının proje önerileri geliştirilmesi sağlandı. Çalıştay gündeminde yer alan soru/sorunlara ilişkin önerileri grup liderleri tarafından sunuldu.

İki gün süren açılış ve çalıştay etkinliği, Proje Koordinatörü Özge Kılıç ve  Genel Başkan Yardımcısı Musa Kizir'in kapanış konuşmaları ile sonlandırıldı.

Mevcut iş gücü piyasasının ihtiyaçları çerçevesinde ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı amaçlayan projede, katılımcıların tercih ve uygunluk durumlarına göre dağılım yapılarak Mobil Vinç Operatörü(MHC. Sahil ve Gemi Vinci), Liman Pompa ve Tank Saha Operatörü, Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı, Forklift Operatörü, Liman Kuru Yük Operasyon Elemanı(Puantör), Liman Saha istif Makineleri Operatörü (CRS ve ECS), Büro Memuru(Lojistik) mesleklerinde eğitimler almaları sağlanacak ve eğitimlerin sonunda katılımcılara yazılı ve uygulamalı sınavlar yapılacaktır. İstihdam süreçlerinde ise Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce projede görevli İş ve Meslek Danışmanları tarafından mentörlük hizmeti verilecektir.

Mersin ve Antalya illerinde düzenlenecek olan bu teorik ve pratik eğitimler sonrasında katılımcıların İşbaşı eğitimleri, işbirliği yapılan limanlarda üç hafta boyunca gerçekleştirilecektir. İşbirliği yapan kuruluşlar, katılımcıların aldıkları eğitimlere uygun olarak tüm NEET'ler için bir rotasyon programı hazırlayacaktır. Katılımcılar, kursları alıp işbaşı eğitim programını takip ettikçe kendilerine günlük 10€ ödenmeye hak kazanacaklardır.

Katılımcı Şartları : 18-29 yaş arası aktif olarak okula devam etmeyen ve çalışmayan gençler, Mersin ve Antalya illerinde ikamet eden ve programa aktif olarak katılabilecek gençler, En az ortaokul mezunu gençler, Engelli gençler (uygun mesleki eğitime yönlendirilecekler), Adli sicil kaydı dolu olan gençler başvuru yapabilecekler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA