CHP’li Kuyucuoğlu sahaya indi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Kuyucuoğlu sahaya indi


 

Mersin’de CHP çatısı altında siyaset yapan Serdal Kuyucuoğlu, yerel seçimler öncesi Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Kuyucuoğlu, “Her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi vardır, ben de bu farkı ortaya koymak istiyorum. Tabi burada bir belediye başkanı var ama biz vatandaşa da genel merkeze de bir alternatif sunuyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’den 26. Dönem CHP Milletvekilliği yapan yüksek inşaat mühendisi - ulaştırma uzmanı Serdal Kuyucuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Mersin'den Anamur'a kadar tüm ilçelerde billboardlara asılan “Daha iyi hizmet için” sloganlı reklam afişleriyle aday adaylığını duyuran Kuyucuoğlu gazetemizi ziyaret ederek, çalışmalarını ve hedeflerini anlattı.

 

“ÖN SEÇİM İSTENİYOR AMA EĞİLİM YOKLAMASI YAPILACAK GİBİ”

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici ile bir araya gelen Kuyucuoğlu, “Şuanda bir yönetim değişikliği var genel merkezde nasıl olacağı, ne yapılacağı ile ilgili biraz soru işaretleri var. Tüzük kurultayı yerel seçimlerden sonraya ertelendi ama şimdi gözler ön seçim çalışmalarında. Yeni yönetim şuanda ön seçimden eğilim yoklamasına geçmiş gibi görünüyor. Ama mevcut belediye başkanları özellikle de büyükşehir ile ilgili beğeni anketi yapılacağı da açıklandı. Bu sürecin ay başına kadar nasıl olacağı ile ilgili karar verilecek” diye konuştu.

 

ÖN SEÇİM YAPILMALI”

Yerel seçimlere yönelik 1994 seçimlerinden buyana eğilim yoklaması yapılmadığını anımsatan Kuyucuoğlu “Aday tespitinin demokratik olması açısından eğilim yoklamasıyla bir ön seçim şeklinde yapılmasını tercih ederim. Tabanın, insanların düşüncesi alınmalı. Yerel yöneticiler yerelden belirlenmeli. Ankara’da ki insanlar sizi ne kadar tanır? Mersin’i Mersinliler bilir. Partimizin Mersin’de 40 bini aşkın üyesi bulunmakta. Bunların görüşü alınmalı” dedi.

 

1994’TEN BUYANA MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İ İSTİYOR

En son 2019 seçimlerinde aday adayı olduğunu anımsatan Kuyucuoğlu, bu çalışmalarını o günden bugüne kesmeden sürdürdüğünü ve bilim insanları ile hazırladığı raporları da revize ederek güncellediğini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi için ilk aday adaylığı başvurusunu 1994’de yapan Serdal Kuyucuoğlu, “Tabi burada bir belediye başkanı var ama biz vatandaşa da genel merkeze de bir alternatif sunuyoruz. Bu alternatifliğin içinde Mersin var. Bu iş sevda, hayal gibi söylemler ile olmuyor. Uygulamalarla ve ortaya konulan projelerle olması lazım” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN İÇİN ÇOK DAHA FAZLASI YAPILABİLİR”

Mersin ile ilgili yapılabilecek çok fazla şey olduğunun da altını çizen Kuyucuoğlu, “aynı partiden bir başkan var ama herkesin çalışma tarzı farklıdır. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bizimki de farklı. Biz zaten çalışmaları yeterince başarılı bulsak aynı partiden ortaya çıkmayız. Ama çok daha fazlası, çok daha iyisinin Mersin’de yapılabileceğini, buna uygun kaynakların var olduğunu düşünüyoruz. Kaynakları doğru kullandığınızda çok sıkıntı çekileceğini düşünmüyorum. Ben birilerini eleştirerek iş yapmak istemiyorum. Yaptıkları için herkese teşekkür ederiz ama çok daha fazlasının yapılması gerektiğini düşünüyorum Mersin için çünkü bu kentin ihtiyaçları var ve bunlar yapılabilir” diye konuştu.

 

“ÖRGÜTLER KONTROL ALTINA ALINMAMALI”

Belediyelerin parti örgütlerini kontrol altına alma çabalarını da doğru bulmadığını dile getiren Serdal Kuyucuoğlu, “Böyle bir çaba oluyor. Bu da hep gelecek hesabından oluyor. Yerel yöneticilerde, ‘örgütleri kontrol altına alayım, yarın tekrar seçim geldiğinde örgütlerin desteğini alayım, arkamda olsun, baskı yaptırayım ve ben tekrar aday olayım’ anlayışı var.

Halbuki siz yeterince başarılıysanız, kimse çıkmaz, herkes sizi destekler ki, örgüte rağmen de çıkarsınız. Başarılıysanız, herkes sizden memnunsa yeniden aday olursunuz” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA