Tarsus’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni


 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yılında Tarsus’ta anıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, protokol üyeleriyle birlikte çelenk sunma ve anma programlarına katıldı.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Atatürk’ün vefatının 85. yılında Tarsus Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çelenk sunma ve anma programlarına protokol üyeleri ile katılım sağladı. Protokol üyelerinin yanı sıra, gaziler, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Tören, çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde gerçekleştirilen 2 dakikalık saygı duruşuyla devam etti. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programları kapsamında, Anıtkabir’den teslim alınan Türk Bayrağı Tarsus Kaymakamlığı’na teslim edildi.  Ardından, Ulu Önder’in anısına begonvil ve fidan dikimi etkinliği düzenlendi. Tarsus Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Atatürk Kütüphanesi açılışı gerçekleştirilirken, Tarsus Belediyesi Bandosu tarafından da “Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar” konseri düzenlendi.

Bozdoğan, Atatürk'ün fikirleri ve ilkeleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, "Atamızın bize bıraktığı cennet vatanı, onun fikirlerinden sapmadan her zaman koruyacak ve kollayacağız. Her 10 Kasım’da yüreğimiz burkulsa da hüzünlensek de Atamıza duyduğumuz özlemi her zaman yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü her daim kalbimizde yaşatacağız" dedi.

 

“ONUN IŞIĞINDA İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Her yıl 10 Kasım'da duyulan özlemi dile getiren Bozdoğan, "Atatürk'ün bize gösterdiği hedefe sadık kalarak, onun ışığında ilerlemeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılında, ona olan saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz." şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA