Mersin Atası için hayatı durdurdu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Atası için hayatı durdurdu!


 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci yılında ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de bir dakikalığına hayat durdu.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yılında Mersin’de hayat durdu.Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de siren sesleriyle birlikte hayat durdu.

Ayrıca Mersin Valiliğince 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında resmi tören düzenlendi. Törene, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile kent protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldı. Tören, Vali Pehlivan, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer'in ardından kamu ve özel kuruluşların temsilcilerinin Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu dakikalarda kentte hayat dururken, tüm Mersinliler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

Tören, Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası tarafından 'Atatürk'ün sevdiği şarkılar' konseriyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA