Atatürk, dünya tarihine iz bıraktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atatürk, dünya tarihine iz bıraktı


 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Atatürk’ü ölümünün 85’inci yılında saygı ve rahmetle anarak, O’nun dünya tarihine iz bıraktığını vurguladı.

Haber Merkezi

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, saygı ve minnetlerini sundu.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına ulaşmış olmanın gururunun yaşandığını anımsatan Pehlivan, “Bu yıl, Cumhuriyetimizin kurucusu, kurtuluş savaşının başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 85.yılında milletçe saygı ve rahmetle yad ediyoruz.

Trablusgarp’tan Balkanlara, Kafkaslar’dan Çanakkale’ye kadar yıllarca süren zorlu savaşlar nedeniyle ordumuz ve milletimiz, Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda yorulmuş, bitap düşmüştü.

Vatanımızın dört bir yanındaki işgal girişimleriyle direnci kırılmaya çalışılan milletimize olan inancını asla kaybetmeyen Atatürk, Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi ile milletimizin küllerinden yeniden doğmasına, tarihinden, ecdadından, milli ve manevi değerlerinden aldığı güçle yeniden ayağa kalkmasına önderlik etmiştir.

 

“CUMHURİYETİ BİZ YAŞATACAĞIZ”

‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ anlayışına sahip olan Atatürk’ün, tarihi boyunca daima özgür yaşamış, kurduğu devletler eliyle dünyaya yön vermiş bir milletin boyunduruk altında bir yaşamı benimsemeyeceğine, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerine rıza göstermeyeceğine, şehit kanı ile sulanmış vatan toprağını asla çiğnetmeyeceğine olan inancı tamdı.

Bu güven ve inancı boşa çıkarmayan necip milletimiz, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine yüreği vatan sevgisi ile atan her bir ferdi ile Gazi Mustafa Kemal komutasında kenetlenmiş, varıyla yoğuyla eşsiz fedakarlıklar ve büyük kahramanlıklar göstererek Kurtuluş Savaşını mutlak bir zaferle neticelendirmiştir.

Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde, ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyeti ilan etmiş, ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz!’ demiştir.

 

“AZİMLE, CESARETLE, KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ”

Ecdadımızın uğruna nice şehitler, nice gaziler vererek bizlere ebedi vatan olarak emanet ettiği bu topraklar üzerinde kurulan Cumhuriyetimizi, kazanımlarını muhafaza ederek yaşatmak ve yükseltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için necip milletimizin her bir ferdi olarak var gücümüzle çalışmaya; her alanda daha da kalkınmak ve gelişimimizi sürekli kılmak adına gönül birliği, elbirliği ve işbirliği içinde takdire şayan eserler ortaya koymaya, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının Türkiye Yüzyılı olması için çok daha güçlü adımlar atmaya azimle, cesaretle, kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; büyük bir komutan ve büyük bir devlet adamı olarak sadece kendi tarihimizde değil, dünya tarihinde de kalıcı izler bırakan, Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı ve rahmetle yad ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA