Yörük çocukları Ata’nın huzurunda | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yörük çocukları Ata’nın huzurunda


 

Yörük Çocukları Ata’nın Huzurunda projesi kapsamında minik yürekler Anıtkabir’e geldi. Bin öğrencinin katıldığı projede öğrenciler, aslanlı yolda yürüdü, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Mersin Milletvekili Levent Uysal’la birlikte Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

Haber Merkezi

 

Erdemli Belediyesi ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  Atatürk haftası dolayısıyla 1000 öğrenciyi, “Yörük Çocukları Ata’nın Huzurunda” projesi kapsamında Anıtkabir’e götürdü.  25 otobüsle yola çıkan öğrencileri binlerce aile uğurladı.    Günün ilk saatlerinde Anıtkabir’e gelen öğrenciler Aslanlı yolda bayrak açtı,  kortej eşliğinde Ata’nın huzuruna yürüdü.  Ata’nın kabrine karanfil bırakan çocukların mutlulukları ise gözlerinden okunuyordu.

Çocukların gülümsemesinin geleceğimizin gülümsemesi olduğuna dikkat çeken Mersin Milletvekili Levent Uysal, “ 5 Kasım 1918’de Mustafa Kemal Paşa Mersin’e geldi ve ilk kez Mersinlileri toplayarak artık vatanımız için mücadele etme zamanının geldiğini söyledi. İşte biz bunları doğru anlatabilmek için Erdemli Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu programda 1000 tane çocuğumuzu Anıtkabir’e getirdik. Atatürk gerçeğini, Atatürk’ün neler söylediğini, Atatürk’ün nasıl bir lider olduğunu, nasıl bir ilkeleri olduğunu anlatarak gülümseyen Mersin’in temellerini atıyoruz” diye konuştu.

Atatürk sevgisinin nesiller boyu aktarmanın gayreti içerisinde oldukları ı ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Onun vizyonunu onun devlet adamlığını, gelecek kuşaklara aktarmak adına Erdemli’den 1000 tane öğrencimizle birlikte Atamızın huzurundayız. Kızılelma yolunda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti devleti Atatürk’ün ilkelerine sahip çıktığı müddetçe inşallah Kızılelma hedefiyle yakalayacağımızdan bizim zerre kadar endişemiz yok. Gençlerimiz onun için buradalar, onun için Anıtkabir’deler ve Atamızın huzurundalar” diye konuştu.

Ata’nın huzuruna geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden öğrenci Merve Topçu, “ Çok mutluyum atamızın yattığı yerdeyiz, gururluyuz, 100. Yılında burada olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Anıtkabir’e ilk defa geldiğini ifade eden öğrenci Ayşe Yalçın, “ Bugün buraya ilk defa geliyorum ve çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Milli Eğitim Müdürümüze ve Mükerrem Tollu’ya çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Ata’nın yanına geldiği için kalbinin sevinçle dolu olduğunu ifade eden öğrenci Nazlı Keser, “ Atamın yanına geldiğim için kalbim sevinçle dolu” diye konuştu.

Anıtkabir’i gezen çocuklar ardında Etimesgut Belediyesi tarafında yapılan Türk Tarih Müzesini gezdi.  Türk tarihini yakından inceleyen çocuklar ardından Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği piknikte gönüllerince eğlendiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA