İZİNDEYİZ ATAM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İZİNDEYİZ ATAM!


 

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 85’inci yıl dönümünde minnet, şükran, saygı ve özlemle anıyoruz…

Hediye Eroğlu

 

Zor günlerden geçen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 85’inci yıl dönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de çeşitli etkinliklerle anılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin minnet, şükran, saygı ve özlemle andığı Atatürk için Mersin Valiliğince Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören düzenlenecek.

Anma programı kapsamında resmi daireler ve özel kurumlar saat 09.05’te bayraklarını yarıya indirecek. Cumhuriyet Alanı’nda ise saygı duruşu ve bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekilecek, daha sonra yarıya indirilecek. Kurum ve kuruluşlar sabah düzenlenecek tören kapsamında Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk bırakacak.

Atamızın gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te ise İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, balıkçı barınağındaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını ve lokomotifler düdüklerini 2 dakika çalmak suretiyle anmaya katılacaklar.

Anma töreni daha sonra kent protokolünün katılımıyla Kültür Merkezinde devam edecek. Gösterimler, konserler, şiir ve sunumlar içerikli programda Atatürk anılarak, hatırası yaşatılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA