Esnafın POS yükü vatandaşı vurdu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnafın POS yükü vatandaşı vurdu!


 

Bankaların kredi kartı komisyon ücreti yükünü arttırması nedeniyle POS makinelerini kullanmamaya yönelen esnaf, vatandaşı mağdur ederken konuyu Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TBMM’ye taşıyarak iktidara çözüm çağrısı yaptı.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Orta Vadeli Ekonomi Politikasıyla birlikte enflasyonun düşmesi için alınan tedbirler kapsamında bankaların iş yerleri için uyguladığı kredi kartı komisyon oranları yüzde 0.74’ten yüzde 4’lerin üzerine kadar çıktı. Bu da hem esnafa hem de vatandaşa zarar olarak yansıdı.

Esnaf artık kesintiler yüzünden kredi kartı ile yapılan ödemeleri kabul etmezken, nakit sıkıntısı yaşayan vatandaş zora düştü.

Esnafın veresiye defterleri yeniden açılırken fiyatların günlük değişmesi nedeniyle satılan ürünün yerine yenisi koyulamaz hale gelindi. 

 

TALAT DİNÇER ESNAFIN SESİ OLDU

Esnafın yükünü hafifletmek ve vatandaşı rahatlatmak için bankaların kredi kartı komisyon oranlarını düşürmesi talebini son olarak CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, gündeme getirdi. Esnaf ve sanatkarın temsilcisi olarak bu dönem meclise gönderilen Dinçer, POS makinelerinin komisyon oranlarının yüksekliğini TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma ile gündeme taşıdı.

AKP hükümetinin uyguladığı yanlış ekonomik politikalar çerçevesinde faaliyetini sürdürmeye çalışan toplam işletmelerin yüzde 98’ini oluşturan esnafın istihdamın da yüzde 77’sini oluşturduğuna dikkat çenen Talat Dinçer, “Esnaf ve sanatkarlarımız oldukça zor günler geçirmektedir.

 

‘FIRSATÇI BANKALARA DUR DENİLMELİ’

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından dövizin biraz gevşetilmesi ile birlikte zamlar arka arkasına gelmiş ve hayat pahalılığı 10-15 kat artmıştır. Bunu fırsat bilen finans sektörü de faizleri ve komisyon oranlarını olabildiğince yükseltmiştir.

Esnaf ve sanatkarlarımız siftah yapmadan iş yerlerini kapatmakta ya da çok düşük kar oranlarıyla ticari hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Bakanlar bu olumsuzlukları fırsat bilerek POS makinelerin faiz oranlarını yüzde 4-5 oranlarına yükseltmiştir. Esnaf, POS makinesi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle POS kullanmaktan uzaklaşmakta elinde nakit parası olmayan tüketicileri mağdur etmektedir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA