Mersin’e ihanet ediliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’e ihanet ediliyor!


 

Atatürk Parkına doğru genişleme çalışmaları kapsamında geceleri deniz dibi temizliği için çalıştırdığı gemi nedeniyle deniz kaplumbağalarının, balıkların ölümüne neden olan MIP’e itiraz davasının Anayasa Mahkemesinde devam ettiğini anımsatan CHP’li Abddurrahman Yıldız, kente ihanet edildiğini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Yüzde 90’ı yabancılara ait Singapurlu Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP) Mersin Limanı’nda, davası Anayasa Mahkemesinde devam etmesine rağmen Atatürk Parkına doğru genişleme çalışması yürütmesine tepkiler artarak devam ediyor.

MIP’in, genişleme çalışmaları kapsamında deniz dip temizliği çalışmaları kapsamında caretta caretta deniz kaplumbağaları ile balıkların da ölümüne neden olduğu ileri sürüldü.

 

“LİMANDA KAPLUMBAĞALAR KATLEDİLİYOR”

Son olarak konu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşiminde de gündeme geldi.

Sık sık konuyla ilgili meclisi ve kenti Atatürk Parkına sahip çıkma çağrısı yapan CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, bir kez daha ses yükseltti.

Mersin Limanı’nda MIP’in liman genişleme çalışmaları için çalıştırdığı gemiye dikkat çeken Yıldız, “Bu gemi temizlediği balçıkları biriktiriyor ve gecede dökeceğe yere taşıyor. Neden gece yapılıyor? Çünkü bu balçık temizleme gemisi onlarca caretta caretta kaplumbağasının telef olmasına neden olmuş durumda. Aslında bu kaplumbağalar yasal olarak koruma altında. Ayrıca solungaçlarına balçık dolduğu için balıklar ölüyor.

“LOJİSTİK VE GÜMRÜKÇÜLER MIP’E İSYAN EDİYOR”

Ayrıca bu balçık, deniz tabanı neden temizleniyor? Çünkü Atatürk Parkının önü limanın genişleme sahası haline getirilmeye başlandı. Denizin dibindeki balçık ve kum temizlenmediği zaman dolgu yapılamıyor. Atatürk Parkı bu kent için önemli. Hatıralarında ciddi öneme sahip bir yer. Şuanda kentin özellikle Akdeniz ve Toroslar’da yaşayan tek halkın denizle buluşabildikleri, piknik yapabildikleri tek alan. Yoksul kesimlerdeki insanlar için Atatürk Parkı yok edilmemeli. Kentin rüzgar yapısının, havasının bozulmaması için bu konteyner alanın buraya yapılmaması lazım. Bu kentte gümrükçülük, lojistik işi yapan yüzlerce firma ve var ve çoğu MIP’ten şikayetçi. Sahasını genişletme MIP, elleçleme gümrükleme yapan dışardaki yüzlerce firmanın işine de takoz koyuyorlar. Deniz Ticaret Odası’ da defalarca söyledi ama bu çalışmalardan ciddi şekilde rahatsızlar. Her ne kadar adına Su Sporları Merkezi denilse de batı kısma AVM yapılacak, doğusu liman olacak ve Atatürk Parkı yol edilecek.

 

“MIP’IN ATATÜRK PARKINA DOĞRU GENİŞLEMESİ KENTE İHANETTİR”

Bu kentin limana ihtiyacı var. Evet bu liman bu kente çok şey kattı. Zenginlik, iş, aş, ekmek sahibi oldu bu kent. Ama bu kentin nefes alma alanlarına çökmeyi, gasp etmeyi engellememiz lazım. Mevcut limanın doğusunda plastik üretim merkezi yapmak istedikleri 13 bin dönümlük arazi başta olmak üzere 30 bin dönümlük arazi var. Liman genişletilmek isteniyorsa o tarafa doğru genişletilsin. Atatürk Parkı’na doğru gelirse liman belediyenin binasının olduğu yer dahi içinden çıkılmaz, yaşanmaz hale gelecek. Ciddi tahribata uğrayacak kent. 21’inci yüzyılda bu kadar gelişmişlik çağında Atatürk Parkını AVM, liman yapmak istiyorsak bu kente ihanettir. Bu kentte bunu kabul etmez ki bu dava da Anayasa Mahkemesi’nde de hala dava devam ediyor. Kim oluyor bu uluslararası şirket ki Anayasa Mahkemesinin kararını beklemeden harekete geçebiliyor? Biz bir daha söylüyoruz bu kentin limana ihtiyaç vardır evet ama yeri Atatürk Parkı değil doğu tarafıdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA