Mersin itfaiyesine liyakatsiz alım! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin itfaiyesine liyakatsiz alım!


 

En küçük bir hatanın dahi bedelinin çok büyük olduğu itfaiyecilik mesleğindeki liyakatsiz alımlar tepkilere rağmen durmuyor! Mersin Büyükşehir yine ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ bölümleri mezuniyeti aramaksızın, lise mezuniyetini yeterli görerek 50 kişilik itfaiye alım kadrosu açtı.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık skandallarla gündeme gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yetkin olmayan personel alımlarını sürdürüyor.  

Sene başında tepkilere rağmen 100 yeni itfaiye eri alımını, Ankara, Adana, İzmir Büyükşehir belediyeleri gibi ön lisans ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ programı mezunu şartı aramadan, ön lisans mezunu olmayı yetkinlik için yeterli görerek gerçekleştiren Mersin BŞB yine aynı yöntemle 50 kişilik personel alımına çıktı.

 

‘SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK’ PROGRAMI MEZUNU ŞARTI ARANMADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere alımını gerçekleştireceği 50 itfaiye eri için başvurular başladı.

Başvurular, 10 Kasım saat 17.00’ye kadar Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden online, ardından Ata Eğitim Merkezi’nde yüz yüze gerçekleştirilecek. Ata Eğitim Merkezi’nde 08.00-17.00 saatleri arasında yapılan yüz yüze başvurularda boy ve kilo ölçümleri yapılırken, adayların diğer şartları sağlayıp sağlamadığı da kontrol ediliyor.

 

YAZILI SINAVIN 26 KASIM, UYGULAMALI SINAVIN 27 KASIM’DA YAPILMASI PLANLANIYOR

Şartları uyan adaylar arasında KPSS puanı en yüksek olanlar yazılı ve uygulamalı sınava çağrılacak. 120 dakika sürecek olan yazılı sınav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (25 puan), Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (25 puan), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (25 puan) ve Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat (25 puan) konularını kapsayacak. Yazılı sınavın 26 Kasım’da, uygulamalı sınavın ise 27 Kasım’da yapılması planlanıyor. 27 Kasım’da başlayacak uygulamalı sınav 30 Kasım’a kadar sürecek.

Atamaya esas puan; yazılı sınavın yüzde 40’ı, uygulamalı sınavın yüzde 60’ı alınarak oluşturulacak. Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması şartı aranıyor.

 

LİYAKATSİZ ALIMLAR TEPKİ ÇEKİYOR

Her fırsatta liyakatsizlikten şikayet eden ve iktidara yüklenen Mersin Büyükşehir Belediye

Başkanı Vahap Seçer’e tepki gösteren sivil savunma ve itfaiyecilik programı mezunları, bu durum nedeniyle kaliteli hizmetten mahrum kalınacağına savundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA