Adaylığı sallantıda mı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adaylığı sallantıda mı?


 

CHP’li Belediye Başkanı Vahap Seçer’in adaylığı sallantıda mı? Yeni Genel Başkan Özgür Özel’in yerel seçimlere kısa bir süre kala görevde olan belediye başkanları ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklama gözleri Mersin’e çevirdi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her gün yeni bir skandal ile anılmasına neden olacak uygulamaları nedeniyle büyük eleştiri ve tepki çeken CHP’li Belediye Başkanı Vahap Seçer’in adaylığı ile ilgili süreçte önemli bir gelişme yaşandı.

 

“SAHADAN ÇOK ŞİKAYET GELİYOR”

CHP’de kurultaydan genel başkan olarak çıkan Özgür Özel, yerel seçimlere kısa bir süre kala nasıl bir yol izleyeceğine dair merak edilen sürece ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Katıldığı televizyon programında kendisinden önceki genel başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday seçtiği ve kazanan belediyeler hakkında açıklamalarda bulunan Özel; program sunucusunun, “Mevcut belediye başkanlarından herhangi biriyle devam etmeme eğiliminiz var mı?” sorusu üzerine çarpıcı bir cevap verdi.

Özel, “Bazıları ile ilgili sahadan çok şikâyet geliyor. Anket yapacağız. Birden çok güvenilir anketle. Halk memnunsa devam edecekler, değilse değişecek. 11 belediyeden 2-3 tanesinden çok şikâyet geliyor. Ölçme değerlendirme yapacağız” diyerek, yeni süreçte kimsenin adaylığını garanti görmemesi için mesaj verdi.

 

BAZI BELEDİYELERDEN RAHATSIZLIK VAR

Bazı belediyelerden duyulan rahatsızlığın farkında olduğunu ve bu konu hakkında gerekli planlamanın yapılacağını açıklayan Özel, 3 büyükşehir belediye başkanı için net ifadeler kullandı. İstanbul, Ankara ve Aydın belediye başkanlarının popülaritesinin, anketlerde yüksek desteğe sahip olması gibi etkenleriyle görevlerinden memnun olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra bu belediye başkanları için Parti Meclisi’nde oyunu onlardan yana kullanacağını belirtti.

 

GÖZLER VAHAP SEÇER’E ÇEVRİLDİ

Yeni Genel Başkan Özel’in bu açıklamalarının ardından Mersin kulisleri hareketlendi. Gözler, görevde olduğu 4,5 yıllık sürede partiyi dizayn etmesi, milletvekili adaylarını belirlemesi, ilçe belediye başkanları ile sürekli olarak kavga içerisinde olmasının yanı sıra belediye personellerinden kent dinamiklerine her kesim ile kavga halinde olan Vahap Seçer’e çevrildi. Muhaliflerin yanı sıra parti tabanının da tepki gösterdiği uygulamalara imza atması nedeniyle sık sık genel merkeze şikayet edilen Vahap Seçer’in de rahatsızlık duyulan belediyeler arasında yer aldığı öne sürüldü.

 

SEÇER ÖZEL’E DÖNDÜ AMA!...

Öte yandan kurultay sürecinde ilk etapta Ekrem İmamoğlu’nun yanında yer alarak değişim hareketine katılsa da son düzlükte ibreyi Kemal Kılıçdaroğlu’na çeviren Seçer geçtiğimiz günlerde yeniden başkanlık görevine talip olduğunu açıklamıştı. Ancak yeni genel merkez yönetiminin değişimciyken Kılıçdaroğlu’na dönmesi, sonrasında ise kurultay akşamı Seçer’in belirlediği delegelerin büyük çoğunluğunun ikinci turda Özgür Özel’e oy vermesi ile adaylığını korumaya çalıştığı iddiaları gündeme geldi. Ancak genel merkezin bu durumu nasıl değerlendirdiği, dönüşün Özel ve ekibi için yeterli bulunup bulunmadığı henüz netlik kazanmadı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA