Mersin’de ‘değişim’ rüzgarı esiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ‘değişim’ rüzgarı esiyor!


 

CHP’de değişimcilerin adayı Özgür Özel’in kazanması ile Mersin’de işler karıştı! İlk etapta Özel’i desteklese de sonradan Kılıçdaroğlu’na yanaşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile değişimi destekleyen Yenişehir, Mezitli ve Tarsus ilçe belediye başkanları arasında ki soğuk savaşta yeni bir sürece girildi.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’nin "İkinci Yüzyılda Birlik ve Demokrasi” sloganıyla düzenlenen 38. Olağan Kurultayı’nda, “değişimciler”in adayı Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçildi. Kurultay’da son kez aday olduğu mesajı veren Kemal Kılıçdaroğlu’nun hesabı tutmadı. Kılıçdaroğlu, 13 yıldır yürüttüğü genel başkanlığa, kurultay yenilgisiyle veda etti. Genel başkanlık seçiminin sonuçları, delegelerin “travma” olarak nitelendirilen Mayıs seçimlerindeki yenilginin faturasını Kılıçdaroğlu’na kestiğini de ortaya koydu.

 

SEÇER KAYBETTİ, YENİŞEHİR, MEZİTLİ VE TARSUS KAZANDI

CHP’deki değişim rüzgarının Mersin’de de hissedilir şekilde esmesi bekleniyor. İlk etapta değişimcilerle birlikte hareket etmesine rağmen sonradan yönünü Kemal Kılıçdaroğlu’na çeviren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de bu rüzgardan en çok etkilenmesi beklenen isim olarak öne çıkıyor.

Seçer’in parti içinde muhalifler ve özellikle de istenmeyen adamlar ilan ettiği aralarında soğuk savaş olan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile arasındaki kavganın değişimcilerin kazanması ile nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu oldu.

Değişim yanlısı Mezitli, Yenişehir ve Tarsus belediye başkanlarının Vahap Seçer’e ve dizayn ettiği partiye yönelik tutumlarının yerel seçim öncesi sert bir şekilde hissedilmesi bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA