Uluslar arası Tarsus Kukla Festivali başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Uluslar arası Tarsus Kukla Festivali başladı


 

Tarsus Belediyesi’nin kenti kültür sanatla buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği etkinlikler devam ediyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve 7 yerli 3 yurt dışından birbirinden başarılı kukla gösterilerinin Tarsus’ta sahneleneceği 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali başladı. Festival 10 Kasım’a kadar devam edecek.

Haber Merkezi

 

Tarsus sanat dolu bir festivale ev sahipliği yapmaya yeniden hazırlanıyor. Tarsus 2.Uluslararası Kukla Festivali, Ayşe LebrizBerkemSahnesi’nde, Yarenlik Alanında, St. Paul Meydanı’nda TarsuAVM’de1KasımÇarşamba günü kapılarını sanatseverlere açıyor.Tiyatronun temellerinden sayılan kukla tiyatrosunu 7’den 70’e tüm sanatseverlerle buluşturacak olan festivalde her yaşa hitap eden oyunlar yer alacak. Çocukların ve her yaştan vatandaşın kendinden bir şeyler bulacağı bu festivalde yer alan tüm gösteriler ücretsiz olacak. Kukla sanatının Türkiye’de daha fazla tanınmasını, yaygınlaşmasını ve gelişmesine katkı sağlanmasını hedefleyen Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, festivalde, kukla göstericileri tarafından çeşitli tekniklerle hazırlanan oyunları izleyiciyle buluşturacak. Türkiye’nin yanı sıra 3 ülkeden kukla göstericileri, 1-10Kasım tarihlerinde kukla oyunlarını Tarsus’ta sanatseverler için sergileyecek.

 

7 YERLİ 3 YABANCI KUKLA GÖSTERİSİ SAHNELENECEK

7 yerli 3 yurt dışından kukla gösterilerinin sahneleneceği festivalde ilk gün İspanya’nın TheBellhopoyunu ileaçılış yapılacak. Oyun 1 Kasım Çarşamba saat 14.00’da Yarenlik Alanı’nda 2 Kasım Perşembe 14.00’da St. Paul Meydanı’nda sahne alacak Ardından Ankara Tiyatro Tempo’nun Bremen Orkestrası  oyunu 2 Kasım Perşembe 13.00 ve 15.00’da Ayşe LebrizBerkem Sahnesi’nde, İstanbulFlanörKukla‘nın Üç Günlük Dünyada Muhsin Bey Oyunu, 2 Kasım Perşembe saat 20.00’da ve 3 Kasım Cuma saat 20.00’da Ayşe LebrizBerkem Sahnesi’nde, İstanbul Kadro Pa’nınPonçi, Posti, Dosti ve Pappi Oyunu 4 Kasım Cumartesi 12.00 ve 14.00’da Ayşe LebrizBerkem Sahnesi’nde, Arjantin’in MaletasMagicasOyunu3 Kasım Cuma 14.00 Ayşe LebrizBerkem Sahnesi’nde 4 Kasım 14.00 ‘da İse TarsuAVM’de, İzmir Ecem İle Çilek Oyunu 5 Kasım Pazar 13.00 ve 15.00’da Ayşe LebrizBerkem Sahnesi’nde, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Karagöz Çiftlik Bekçisi Oyunu 6 Kasım Pazartesi 13.00 ve 15.00’da Ayşe LebrizBerkem Sahnesi’nde, Rusya Theatre İn The Pocket Oyunu 3 Kasım Cuma 14.00’da Yarenlik Alanı’nda, 5 Kasım Pazar 14.00’da TarsuAVM’de, Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun Masal Gülleri Oyunu 7 Kasım Salı 13.00’da Ayşe LebrizBerkem Sahnesi’nde, İstanbul Emre Saka Kukla Atölyesi 7-8-9- Kasım tarihlerinde saat 14.00’da Ayşe LebrizBerkem Sahnesi’nde, Kocaeli Naif Bey ve Yaveri Oyunu ise 8 Kasım ve 9 Kasım tarihlerinde Saat 20.00’da Ayşe LebrizBerkem Sahnesi’nde Tarsuslularla Buluşacak. 

1 Kasım’da başlayacak olan festival 10 Kasım’a kadar sürecek. 7’den 70’e her vatandaşın izleyebileceği oyunlar halka açık olacak ve rezervasyon yaptırmak için vatandaşlar 0535 545 36 00 numarasından ulaşabilecek.

 

“FESTİVALİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,”10 Kasım’a kadar sürecek olan 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivalimize tüm halkımız davetlidir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA