100. yılda 100 mumla Cumhuriyet’i kutladılar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

100. yılda 100 mumla Cumhuriyet’i kutladılar


 

HEDİYE EROĞLU

 

Bütünşehir Yasası kapsamında 2015 yılında belediyelikten mahalleye dönüştürülen Mersin’in Silifke İlçesi’nde Taşucu Mahallesi, resmi etkinlikler yapılamamasına rağmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı, adeta Akdeniz’e özgü bir yaz mevsimi filmi tadında; sıcak, samimi, duygulu, neşeli şekilde kutladı.

Etkinlik için Taşucu Atatürk Evi’nde toplanan mahalle halkı, buradan yakılan mumları ellerinde taşıyarak; günün anlamına uygun şarkılar, marşlar eşliğinde yürüyerek Atatürk Anıtı önüne geldiler.

Anıt önünde; saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Cumhuriyet’in 100. yılı önemine uygun 100 adet mumu yakarak Anıt önüne bıraktılar.

Etkinlikte, güne özel hazırlanan cumhuriyet temalı görselin olduğu tişörtler giyen mahalle halkı, etkinlik bitiminde günün önemine uygun hatıra amacıyla sergilemek için bir tişörte tüm katılımcıların adları tek tek yazıldı ve Taşucu Arslan Eyce Amphora Müzesi’ne, Müze Yöneticisi Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Eyce’nin katılımlarıyla bırakıldı.

Etkinlik, günün anlam ve önemine uygun şarkılar, marşlar, şiirler ve konuşmalar yapılarak sürdü ve sonlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA