Bal ormanları artıyor, eko turizm gelişiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bal ormanları artıyor, eko turizm gelişiyor


 

Mersin Orman Böle Müdürlüğü’nün, eko turizm alanları ve bal ormanları çalışmalarının aralıksız sürdüğü açıklandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, bölge sınırları içerinde yer alan Kayacı Vadisi Ekoturizm Parkuru ve bal ormanları ile ilgili TRT Çukurova Radyosuna açıklamalar yaptı.

Mersin’in Erdemli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kayacı Vadisi’nin doğal güzelliklere sahip muazzam bir yer olduğunu söyleyen Yalçın, “Biz de burayı ekoturizm alanı oluşturmak düşüncesiyle yola çıktık ve bu plan doğrultusunda da şu an itibariyle ekoturizm parkurumuzu, içerisinde yer alan tesislerle birlikte tamamladık. Doktorun Yeri mevkiinden başlayarak, Toros Dağları'nın estetik özellikleri eşliğinde vadi boyunca devam ederek Saklı Şelale mevkiinde son bulan, üç buçuk kilometre yürüyüş alanı ve 16 kilometre de bisiklet yolunun yanı sıra fotoğraf çekmek ve çevre güzelliklerinin seyredilmesini temin edecek dinlenme alanlarımız olduğu bir parkur” dedi.

 

MERSİN’E 2 YENİ BAL ORMANI GELİYOR

Bal ormanlarındaki üretim ile ilgili de bilgi veren Müdür Yalçın, “Ülkemiz, dünyada bal üretiminde ikinci sırada, kovan sayısı olarak ise 3. sırada yer almaktadır. Bölge Müdürlüğümüzde 36 adet kurulu bal ormanlarının yan sıra bu yıl kurulacak 2 adet de yeni bal ormanlarımızla arıcılarımıza daha iyi bir konaklama imkanı sağlanmakta, mevcut çiçekli bitkiler korunmakta ayrıca biberiye, lavanta, sandal, harnup dikilerek polen çeşitliliği artırılmaktadır. Ormanlarımızı koruma ve ormanları güzelleştirme yönünden orman yangınlarına karşı biraz daha dikkatli olmalıyız. Biz bu ülkeyi atalarımızdan miras almadık gelecek nesillerimizden ödünç aldık” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA