Toroslar’da sokaklar 100. yıl coşkusu ile doldu taştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’da sokaklar 100. yıl coşkusu ile doldu taştı


 

Haber Merkezi

 

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları ile Cumhuriyet sevincini ve Kuvayı Milliye ruhunu tüm ilçeye yansıttı. 100 yıllık gurur, ilk günkü heyecan ile kutlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın da katıldığı kutlamalarda Cumhuriyet Tırı, iki gün boyunca sokak sokak gezerek bayram coşkusunu evlere taşıdı. 7’den 7’e herkes, tüm neşeleriyle evlerinin önünden, pencere ve balkonlardan bu coşkuya eşlik etti.

Başkan Yılmaz, bu coşkuya ortak olan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek; “Cumhuriyetimizin 100. yılı ve aynı zamanda genç Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başlangıcı. Toroslarımızın her sokağında, her caddesinde bu coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

              

“CUMHURİYETE VE ATATÜRK’E BAĞLILIKLARINI HAYKIRDILAR”

Toroslar Belediyesi, hazırladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tırı ile kutlamalara bu yıl da renk kattı.

Tüm Toroslar, Cumhuriyete ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını haykırdı.  Marşlar ve şarkılar eşliğinde şehir turu atan kortej, ilçenin dört bir yanını gezdi.

Korteje eşlik eden herkese Türk Bayrağı hediye edilirken, çocuklar, gençler ve vatandaşlar da alkışlarıyla ve Türk Bayraklarıyla Cumhuriyetimizi kutladı. Gece saatlerine kadar süren kutlamalarda Toroslar halkı hep birlikte saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Hep bir ağızdan söylenen marşların coşkusu ise yeri göğü inletti.

Bayram tırından çocukları ve tüm hemşehrilerini selamlayan Başkan Yılmaz, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; “Bundan 100 yıl önce Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlılar, arkalarında Amerika ile ülkemizi işgal ettiler, insanımıza zulüm ettiler. Ay yıldızlı al bayrağımızı gönderden indirdiler. O zamanın sizin gibi gençleri, vatanseverleri bir araya geldiler. Farklı mezhepten, farklı meşrepten, farklı memleketten ve farklı siyasi görüşten olmalarına rağmen hepsini bir tarafa bırakarak vatan savunması yaptılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Kuvayı Milliye Birlikleri’ni kurdular. Düşmanı vatanımızdan kovdular. 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetimizi kurdular. Bugün yine şey olsa vatan savunması yapar mıyız?. Allah’a çok şükür ki yaparız. Bizler de bu yürek oldukça, bu birlik ve beraberlik oldukça bizi herhangi bir güç yıkamaz. Sevgili çocuklar ve gençler, sizleri çok seviyoruz. Bizim çocuklarımız ve geleceğimiz olduğunuz için seviyoruz. Bir gün gelecek sizler büyüyeceksiniz. Biriniz belediye başkanı, biriniz vali, biriniz emniyet müdürü olacaksınız. Ve bayrağımızı daha da ileriye taşıyacaksınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu coşkumuz, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Vatan savunmasında, Cumhuriyetimizin kuruluşunda can veren, kan veren, alın teri akıtan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm büyüklerimizi ve şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

 

“HEYECANIMIZ, COŞKUMUZ VE ÜMİDİMİZ HİÇ BİTMESİN”

“Heyecanımız, coşkumuz ve ümidimiz hiç bitmesin” diyen Başkan Yılmaz; “Birbirimizi daha çok seveceğiz, daha çok sayacağız ve birbirimize daha çok bağlanacağız. Etrafınıza bir bakın. Irak, Suriye, Filistin, Ukrayna’ya bir bakın. Bizim aramıza hiç kimse giremez. Burada bizimle aynı anı paylaştığınız için 7’den 70’e herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum. Aynı bayrağın altında toplandığımız için, aynı gökyüzüne baktığımız için, aynı havayı soluduğumuz için, aynı geçmişe ve geleceğe baktığımız için Allah hepinizden razı olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” şeklinde konuşarak, sokaklardaki coşkuyu daha da artırdı.

Korteje eşlik eden vatandaşlar ve çocuklar da 100. yıl coşkusunu doyasıya yaşattığı için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA