Mersin Cumhuriyet için Orduevi’nde buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Cumhuriyet için Orduevi’nde buluştu


 

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında kent genelinde birbirinden renkli etkinliklere imza atılırken Mersin Valiliğince, Orduevi’nde düzenlenen resepsiyonda coşkulu bir kutlamaya imza atıldı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi. Mersin Valiliğince, Mersin Orduevi'nde düzenlenen resepsiyonda Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan resepsiyonda davetlileri karşıladı.

Resepsiyona şehit aileleri, gaziler, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, milletvekilleri, askeri ve mülki erkân, şehit aileleri, gaziler ve aileleri, sporcular ile çok sayıda davetli katıldı.

 

GELECEK NESİLLER İÇİN NİCE YÜZYILLARA…

Günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan; “Davetimize iştirak ettiğiniz, yoğun bir katılım gösterdiğiniz için siz kıymetli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biraz önce 94 yaşındaki Kore Gazimiz Aktaş amcamızla sohbet etme imkânımız oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılı, Cumhuriyet Bayramımız vesilesiyle sağlık sorunları olmasına rağmen evinden kalkıp bugün hem bayram kutlamalarına hem de bu akşamki kabul törenimize iştiraklerinden dolayı Gazimiz Aktaş amcamıza ve onun şahsında bütün gazilerimize, bütün şehit ailelerimize bu törenimizi teşriflerinden dolayı şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum.

Kıymetli davetliler şükürler olsun bizim neslimize 100. yıla erişmek nasip oldu. Bir yandan bunun şükrünü yaşarken bir yandan da gelecek nesiller için nice yüzyıllara erişmelerinin duasını ediyoruz, temennisinde bulunuyoruz.

 

“MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARIYLA DİMDİK AYAKTAYIZ”

Kurtuluş Savaşı yıllarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde temelleri o yıllarda atılan Türkiye Cumhuriyeti'miz artık 100 yaşında. Yeni bir yüzyıla, ‘Türkiye Yüzyılı’na adım atıyoruz. Bu adımı atarken gücümüzü şanlı tarihimizden, tarihimizdeki destansı kahramanlıklardan, zaferlerden ve yüzyıllara, bin yıllara dayalı süreç içerisinde sahip olduğumuz medeniyet değerlerimizden alıyoruz.

Bu güçle, bu güvenle yeni bir yüzyıla adım atarken bugün düzenlediğimiz etkinliklerde de gördük ki herkesin yüzünde aynı heyecan, yüreğinde aynı duygular var. Bizleri birleştiren milli birlik ve beraberlik duygularıyla dimdik ayaktayız.

 

HEDEF, MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKMAK

Cumhuriyetin kuruluşunun hemen arkasından Atatürk tarafından, ülkemiz için muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi konuldu ve devamında pek çok alanda çalışmalar başlatıldı. Özellikle son yıllarda başarılı çalışmalar, eserler kendini gösteriyor, artarak devam ediyor. Bu bağlamda örnek verirken, Savunma Sanayinde %80’lere varan yerlilik, millilik oranına ulaştık derken, bu durum dünyada bazılarını tedirgin ediyor. İnsan odaklı düşünen hiç kimse bundan tedirgin olmamalıdır. Çünkü savunma alanında bütün bu gelişmeler caydırıcılık anlamına gelir.

 

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Masum insanların, insanca yaşamak isteyen toplumların, devletlerin, milletlerin lehinedir bizim güç kazanmamız. İnsanlara zarar verme ihtimali olanlara karşı adeta koruma kalkanı oluşturmaktır amaç. Dolayısıyla bizim güçlenmemiz dost olan kimseyi tedirgin etmemelidir ama düşman olanın tedirginlik hissetmesi normaldir.

Bizim gücümüzün tezahürü insan odaklı, insan yaşamına saygılı bir anlayışı kapsayan bazıları gibi kendi yaşamlarını başkalarının mutsuzluğu, hatta yaşam hakkını ellerinden almak üzere kurgulu bir anlayış değildir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı içerisinde tarih boyunca var olduk,yol aldık. Bugün geldiğimiz noktada bu anlayışımızı çok şükür devam ettiriyoruz. Bu duygularla yeni yüz yılımıza adım atıyoruz.

 

“KENETLENDİĞİMİZ VE ÇOK ÇALIŞTIĞIMIZ SÜRECE HİÇBİR GÜÇ BİZİM YOLUMUZA,GELECEK YOLCULUĞUMUZA ENGEL OLAMAYACAKTIR”

Devlet ve millet olarak her alanda çok başarılı çalışmalar, çok başarılı işler yaptık, yapıyoruz. Ama biliyoruz ki çok daha fazla çalışmamız, çok daha fazla eserler ortaya koymaya devam etmemiz gerekiyor. Bizim tarihi misyonumuz, devlet misyonumuz, medeniyet misyonumuz bunu gerektiriyor. Sadece kendimiz için değil mazlum toplumlar, tavrını ve safını bütün mazlum toplumlardan yana koymuş insanlar için bunu yapmamız gerekiyor. Böyle de bir sorumluluğumuz olduğunu bu günler vesilesiyle bir kez daha tekrar ediyoruz.

Bugün 29 Ekim, 100 yılı,bir asrı geride bıraktık ve yeni bir yüzyıla başlıyoruz. Vatanımıza, devletimize,bayrağımıza,milli ve manevi değerlerimize, hasılı ortak değerlerimize sahip çıktıkça, birbirimize kenetlendiğimiz ve çok çalıştığımız sürece hiçbir güç bizim yolumuza,gelecek yolculuğumuza engel olamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı, aziz Şehitlerimizi, aziz Gazilerimizi saygıyla,rahmetle yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Kabul törenine katılan misafirleri ile sohbet eden Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, katılımlarından dolayı tüm konuklarına teşekkür etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

Resepsiyonda Akdeniz Bölge Komutanlığı Bandosu da konser verdi.

Kabul Töreni, Cumhuriyet pastasının kesilmesi, havai fişek gösterisi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sona erdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA