Şehit aileleri ve gaziler TCSG Gemisinde ağırlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehit aileleri ve gaziler TCSG Gemisinde ağırlandı


 

Mersin’de Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler TCSG Gemisinde ağırlandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle; şehit aileleri ve gazilerim Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığına ait yüzde yüz yerli ve milli üretim olan TCSG Yaşam Gemisinde ağırladı.

Programa; Akdeniz Bölge Ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğa. Oğuz Bavbek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Mersin Şube Başkanı Fatih Tuncer ve Şehit aileleri ile Gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Programda masaları tek tek dolaşarak misafirleriyle yakından ilgilendi, hasbihalde bulunan Vali Pehlivan, günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmasında; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutladığımız bugün vesilesiyle sizlerle bir araya gelmenin onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, şerefler verdiniz.

 

“MİLLETİMİZE EMANETSİNİZ”

Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük bir aileyiz. Bu aile içerisinde her daim zihnimizde ve gönlümüzde yaşattığımız aziz şehitlerimizin ailelerinin müstesna bir yeri var. Aynı şekilde şehitlerimizin yol arkadaşı olan, birlikte vatan savunmasında omuz omuza görev alan gazilerimizin de müstesna bir yeri var. Bunun içindir ki sizlerle bütün şehit ailelerimizle, bütün gazilerimizle ve aileleriyle bir araya geldiğimizde ayrı bir heyecan ve büyük bir gurur duyuyoruz. Çünkü sizler, bizlere, aziz şehitlerimizin hatırası olarak devletimize, milletimize emanetsiniz. Sizleri görünce, uzun tarih yolculuğumuz boyunca vatana, vatan toprağında yatan aziz şehitlerimizi hatırlıyoruz.

 

“ECDADIMIZDAKİ İMAN, İNANÇ, KARARLILIK, İMKANI OLAN DÜŞMANLARA GALİP GELDİ”

Kurtuluş Savaşı yıllarını hatırlıyor, hatırlatıyoruz. O yıllar zorlu ve meşakkatli yıllardı. Ecdadımızın imkansızlıklar içerisinde yedi düvele karşı mücadele ettiği yıllardı. Dünyaya 600 yıl hükmetmiş tarihte milletimizin kurduğu en büyük devletlerden olan Osman Devletinin bitap düşmesini fırsat bilip üzerine düşman devletler, yıkıcı planlarını uygulamak için harekete geçtiler ve bizi ellerinde bulunan imkanlarıyla diz çöktürmeye çalıştılar. Ülkemizin, devletimizin, milletimizin imkanı, belki azalmıştı ama imanı asla azalmamıştı. Ecdadımızdaki iman, inanç, kararlılık, imkanı olan düşmanlara galip geldi.

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN İLELEBET VAR OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun'da yakılan kurtuluş meşalesi bütün Anadolu'yu sardı ve yurdun dört bir tarafında başlattığı bağımsızlık mücadeleleri neticesinde Kurtuluş Savaşı büyük bir zaferle sonuçlandı, kazanıldı ve Cumhuriyetimiz, Türkiye Cumhuriyetimiz ilan edildi. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığımızın forsu da 16 yıldız var oraya eklenen en son yıldız olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olacağına inanıyoruz. Cumhuriyetimize, devletimize, bayrağımıza, ezanımıza, milli ve manevi değerlerimize dört elle sarılıyoruz ve sarılmaya devam edeceğiz. Bu sayede yeni adım attığımız yeni yüzyılımıza, 2. yüzyılımıza, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “Türkiye Yüzyılına” girerken bu yolda da en güçlü şekilde hep beraber ilerleyeceğiz. Şunu asla unutmayacağız. Bugünümüz var ise işte dün geçmişte 100 yıl önce verilen mücadeleler sayesinde var. Bugün bu zorlu coğrafyada dimdik ayakta durabiliyorsak bunun, aziz şehitlerimizin, gazilerimizin sayesinde olduğunu asla unutmuyoruz. Onların paha biçilmez katkıları, emekleri, alın terleri, canları ve kanları var.

Köklü milletimizin, devletimizin yüzlerce yıl, binlerce yıl geçmişe sahip devletimizi bugün ve gelecekte var olmasının teminatı işte verilen bu mücadeleler, şehitlerimiz,gazilerimiz sayesindedir. O yüzden sizlerle bir araya gelince duygularımızın derinleşmesi bundandır. Birlik, beraberlik içerisinde nice 100 yıllar kutlamayı diliyorum. Nice yüzyıllar temennisiyle, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü içten en iyi dileklerimle kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, kanları ve canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! İkinci yüzyılımız, Türkiye Yüzyılımız hayırlı olsun!” ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek ve eşi Yasemin Bavbek; programın sonunda misafirlerini, katılımlarından dolayı teşekkür ederek uğurladı.

Program, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA