Yenişehir’den 100.yıla yakışır kutlamalar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir’den 100.yıla yakışır kutlamalar


 

Mersin Yenişehir Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle kutladı. Yenişehir Belediyesi etkinliklerin son gününde düzenlediği araçlı Cumhuriyet Korteji ile bayramın coşkusunu kente yaydı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de etkinliklere katılarak, Yenişehirlilerle birlikte 100.yıl coşkusuna ortak oldu.

Haber Merkezi

 

Yenişehir Belediyesi, Cumhuriyetin yüzüncü yılını konserler, sergiler, yarışmalar ve renkli etkinliklerle kutladı. Kutlamalar kapsamında Mehtap Meral, BARABAR müzik grubu ve Mersin Oda Korosu, en sevilen şarkılarını Cumhuriyetin 100. yılı için seslendirdi, Mersinliler düzenlenen konserlere yoğun ilgi gösterdi.  Yenişehir Belediyesi, sanatçı Mustafa Yüksel’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve liderliğini konu alan eserlerinden oluşan “1 Önder 1 Hayat” ile “Hataylı ve Yenişehirli Kadınlar 100.yıla Elele” sergilerini sanatseverlerle buluşturdu. Bir hafta süren kutlamalar kapsamında Yenişehir Şehir Tiyatrosu yeni oyunu “Kediler Ülkesi”ni çocuklar için sahnelerken, bu yıl 21’incisi yapılan Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Çocuk Resim Yarışması da “Cumhuriyet” temasıyla yapıldı. Yenişehir Belediyesi ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün kütüphanecisi Nuri Ulusu'nun adını yaşattığı kütüphaneyi de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açtı. Başkan Abdullah Özyiğit ile birlikte Nuri Ulusu’nun torunu Mustafa Kemal Ulusu da açılışa katıldı.

 

COŞKUYU KENTİN TAMAMINA YAYILDI

Yenişehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Mersin Bisiklet Derneği, Mersin Motosiklet Spor Kulübü,  Mersin Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği, Mersin Off Road Kulübü ve Vosteam Mersin üyelerinin katılımıyla “Cumhuriyet Korteji” düzenleyerek bayramın coşkusunu kente yaydı. Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası önünde buluşan ve buradan hareket eden yüzlerce araçlık kortej marşlar ve müzikler eşliğinde şehir turu attı. Yenişehirliler de güzergah boyunca evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak, Türk bayraklarıyla korteji selamladı. 

Yenişehir Belediyesinin tüm eğitim merkezlerinde kutlama programları düzenlendi

Yenişehir Belediyesi Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM), Yenişehir Belediyesi Mehmet Sadık Gürsoy BETEM, Yenişehir Belediyesi Kişisel Gelişim Merkezi(KİGEM) ve Yenişehir Belediyesi spor okullarında da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama etkinlikleri düzenlendi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de tüm eğitim merkezlerinde düzenlenen etkinliklere katıldı, çocuklar başta olmak üzere vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

 

YENİŞEHİR HİZMET BİNALARINI VE SOKAKLARI BAYRAKLARLA DONATTI

Yenişehir Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm hizmet binalarını Atatürk ve Türk bayraklarıyla süsledi. Mersin’in en yoğun sokaklarından olan Kushimoto ve Alanya sokakları başta olmak üzere birçok caddeyi de Türk bayraklarıyla donatan Yenişehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen bayrak talebine de sessiz kalmadı. Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekipleri, Yenişehir Halk Masası’nı arayarak bayrak talebinde bulunan vatandaşlara Türk bayraklarını tek tek ulaştırdı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA