Gülnar’da Akkuyu Nükleer desteği ile toplu açılış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gülnar’da Akkuyu Nükleer desteği ile toplu açılış


 

Gülnar’da Belediyesi, Akkuyu Nükleer Şirketinin desteğiyle Cumhuriyetin 100. yılına özel 4 projenin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

 

Gülnar Kaymakamlığı himayelerinde, Akkuyu Nükleer A.Ş'nin destekleriyle, Gülnar Belediyesi'nin, Gülnar'a kazandırdığı Gülnar Belediyesi Akkuyu NGS Sosyal Tesisi Opr. Dr. Mehmet Güzel Yaşlı Gündüz Bakım Evi, Gülnar Belediyesi Kadınlar Lokali, Gülnar Belediyesi Akkuyu NGS Uysal Turhan Gençlik Merkezi ve Macera Parkı, Gülnar 100. Yıl İlkokulu-Ortaokulu Müzik Sınıfı'nın toplu açılış töreni coşku ve yoğun katılımla gerçekleşti.

 

“BİZE DÜŞEN EN ÖNEMLİ GÖREV CUMHURİYETİ İLERİ TAŞIMAK”

Programda bir konuşma yapan Gülnar İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı; “En önemlisi Cumhuriyetimizin 100. yılını görmek, idrak etmek, bizlere nasip olması bile bir övünç kaynağıdır. Çünkü Cumhuriyetin niteliklerini, değerlerini incelediğimiz zaman şu anda içinde bulunduğumuz vatan diye adlandırdığımız toprak parçasında güven içinde, huzur içinde, özgür biçimde yaşamamızın teminatı elbette ki halk egemenliğine dayanan Cumhuriyettir. Bize düşen en önemli görev çocuklarımıza Cumhuriyeti anlatmak, Cumhuriyetin niteliklerini kavratmak ve Cumhuriyeti daha ilerilere daha yükseklere nasıl çıkarabiliriz olmalıdır. Belki görünüşte bizden daha ilerilerde olduğunu düşündüğünüz ülkeler vardır. Belki gençlerimiz şu ülkelerde yaşasak, şu alan daha iyi oralara gitsek diye düşünüyor olabilirler. Ben bu düşünceye kesinlikle katılmıyorum. Hiç bir ülkede hayata geçmeyen bazı kazanımlar evvela bizim ülkemizde hayata geçmiştir. Örneğin burada kadınlar lokalimizi açıyoruz. Kadınlarımızı misafir etmek için. Baktığımız zaman kadınlara ilk seçme ve seçilme hakkı tüm Avrupa’yı da kapsayacak şekilde ilk önce bizim ülkemizde hayata geçmiştir. İçinde bulunduğumuz günlerde bir kez daha görüyoruz ki Cumhuriyetin bize kazandırdıkları sayesinde ve genlerimizde mevcut olan hoşgörü sayesinde insan haklarına en fazla riayet eden en özgür en medeni ülkeyiz. Yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet bizim çınarımız, çınar nasıl bakım isterse biz de Cumhuriyetimize o bakımı, o özeni göstermemiz icap eder ve bu hususta her birimize ayrı ayrı sorumluluklar görevler düşmektedir. Bununla birlikte ben bu eserin kazandırılmasında her daim iş birliği içerisinde olan Aleksei bey nezdinde Rusya Devletine de şükranlarımızı sunmak istiyorum. Sayın Belediye Başkanımız çok mütevazi bir Belediye Başkanı. Benim şahsımdan daha fazla kendisinin burada katkısı var, yine ilçe başkanlarımızın da katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli mücadele savaşının kazanılmasında ve sonrasında Cumhuriyetin kurulmasında vazife üstlenmiş silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi en içten duygularımla yad ediyor, tüm gazilerimize sağlık esenlik diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

4 PROJEDE NELER VAR?

Program konuşma yapan Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da; “Gülnar Kaymakamlığımız, Akkuyu Nükleer A.Ş ve Gülnar Belediyemiz iş birliğiyle hazırlamış olduğumuz 4 projemizin açılışları için toplandık. Bulunduğumuz yerde yaşlılarımıza sosyal bir tesis sunduk. İlçe Kaymakamlığımız tarafından 2 yıl önce hazırlanmış bir projeydi. Tabi bu proje hazırlanırken yaşlılarımızın 24 saatini orada geçirebileceği bir proje idi. Ancak 24 saat konaklamalı bir yer işletilebilmesi için sadece o kurumda en az 35 tane sabit personel olması gerekiyordu. Bizler hep beraber yaşlılarımızın fizyoretapist hizmeti, erkek ve bayan, kuaföründen doktor muayenesine, dinlenme odasından gazete, kitap televizyon odasına kadar, yemek alanlarına kadar hizmet alabilecekleri ortamı oluşturduk. Bunları yaparken de Akkuyu Nükleer A.Ş'nin bizlere yapmış olduğu maddi bir destek vardı. Bizlerde üzerine maddi ve manevi ilaveler yaparak bu tesisi bu hale getirdik. Üst kat kadınlar lokali. İlçemiz emekli, yaşlı ve memur şehri. Dolayısıyla ilçemizdeki hanımefendilerin zaman geçirebilecekleri yerle alakalı sıkıntıları vardı. Kadınlar lokalimizi ilçemize kazandırarak bu sıkıntıyı da ortadan kaldırdık. Değerli Kadınlarımız burada Doğum günü kutlamaları, kına eğlenceleri, kadınlar matinesi, beş çayı günleri, kahve günleri, batırık günleri gibi gönüllerince vakit geçirebilecekler. Daha sonra ilçemizde bulunan hastanemizin D sınıfından bir üst sınıf olan C sınıfına yükselmesi için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Hastanemize yeni doğan yoğun bakım ve fizik tedavi merkezinin donanımları ile ilgili çalışmalar yapıldı. Açılışlarının yapılabilmesi için hastanemizin C sınıfı olması gerekiyor. Allah'ın izniyle o bölümlerde kullanılabilir hale gelecek. Bu projeler kapsamında en son beş tane okulumuza müzik sınıfı çalışması gerçekleşti. Biz bunlardan bir tanesini 100. Yıl İlkokulu-Ortaokuluna yaptık. Gülnar Belediyemizin hazırlamış olduğu gençlik merkezi ve macera parkı projemiz vardı. Bu projemizi de Akdeniz Mahallemizde hayata geçirdik. İçerisinde ip parkuru, parkur üzeri zipline, parkur üzeri tırmanma duvarı, survivor parkuru, paten ile kayma alanı, çocuk parkı ve metal spor aletleri, hentbol, voleybol, basketbol, tenis kortu, futbol, badminton çok amaçlı spor sahası, paintball parkuru, kafe ve dinlenme alanlarının olduğu, Eğlence, macera tutkunlarının ve ailelerimizin güzel, eğlenceli vakit geçirebilecekleri bir yer. Hizmetlerimizi görmeye, vakit geçirmeye tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GÜLNAR HALKINA BİZ DESTEK VE YARDIM YAPARKEN GENÇ NESİLLERİMİZİ DE UNUTMUYORUZ”

Akkuyu Nükleer A.Ş Kamu Kurumları İle İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov da programda yaptığı konuşmada; " İlk başta çok büyük Bayramınızı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutluyorum. Son 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti önemli olaylar yaşadı. Çok büyük gelişme kat etti, büyük başarılara ulaştı. Bu 100 yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyeti iyi günlerde, kötü günler de yaşadı. Buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı hep ilerledi, hep gelişti. Bugün burada yaşlı gündüz bakımevini açarak sembolikte olsa bizim yaşlılarımıza bugüne kadar bizlere verdikleri emekleri için bir nevi bir teşekkürde bulunduğumu belirtiyorum. Hep beraber bu yaşlı gündüz bakımevinde annelerimizin, babalarımızın, büyüklerimizin gerekli bakım görmesi, sağlık hizmetlerini almasını sağlayalım. Belediye Başkanımızın da dediği gibi 24 saat hizmet vermesi için bazı izinlerin alınması ve bazı koşulların sağlanması gerekiyor.  Hep birlikte bu izinleri alıp bu yaşlı gündüz bakım evini 24 saat hizmet veren bir tesise çevirmeyi diliyorum. Gülnar ilçesine ve Gülnar halkına biz destek ve yardım yaparken genç nesillerimizi de unutmuyoruz. Onlara park yapımları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca okullara müzik sınıfları açıyoruz. Açılışlardan dolayı hepinizi kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Yusuf Kaya tarafından yapılan dua ile toplu açılış töreni gerçekleşti.

Programa; İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Akkuyu Nükleer A.Ş Kamu Kurumları İle İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, Kent Konseyi Başkanı Selami Bağca, kurum amirleri, Akkuyu yetkilileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Açılışın ardından; Katılımcılar Gülnar Belediyesi Akkuyu NGS Uysal Turhan Gençlik Merkezi ve Macera Parkı, Gülnar 100. Yıl İlkokulu-Ortaokulu Müzik Sınıfı, Gülnar Devlet Hastanesine kazandırılan yeni doğan yoğun bakımı ve fizik tedavi merkezi ziyaret edilip, incelemelerde bulundular.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA