‘3 harfliler elinizi ekmeğimizden çekin’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘3 harfliler elinizi ekmeğimizden çekin’


 

Mersin Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası üyeleri sokağa inerek, şehir merkezindeki AVM’ler ve zincir marketlerin küçük esnafı bitirdiğine dikkat çekerek, “3 harfliler elinizi ekmeğimizden çekin” pankartı açtı ve yetkilileri göreve çağırdı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin’de esnafın problemleri ve zincir marketlerle alakalı sokağa inen Bakkallar Esnaf Odası, taleplerini haykırdı, seslerini duyulmasını istedi.

Mersin merkez Akdeniz ilçesi Mesudiye Mahallesindeki Mersin Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası binasında üyeleri adına bir basın açıklaması yapan Başkan Ramazan Turan, Başkan Yardımcısı Vedat Tatlı ile birlikte öncelikle Filistin’deki insanlık dışı katliamı ve savaşı şiddetle kınadı.

 

ESNAF ERİYOR!

Daha sonra sorunlarına değinen Başkan Turan, küçük esnafın zincir marketler ve alışveriş merkezleri karşısında haksız rekabetle yok olup eridiğini söyleyerek, “Biz bakkallar odası olarak, esnafımızın ve üyemizin birer temsilcisi ve hak savunucuyuz. Mahallelinin ailesinin bir ferdi çocuğunu, anahtarını, kargosunu teslim ettiği faizsiz kredi ve veresiye veren ‘esnaftır bakkal’. Bakkallar, zincir marketlerin ara sokaklara dahi girmesiyle her geçen gün sayıları azalmaktadır.

Bakkal esnafı olarak, zincir marketlerin AVM'lerin şehir merkezinden uzak yerlerde açılmasını ve taşınmalarını ve bu tür iş yerlerine ruhsat verilmesini zorlaştırılmasını talep etmekteyiz.

 

ZİNCİR MARKETLERE SAAT KISITLAMASI GELSİN

Zincir marketlerin hafta içi belirli saat kısıtlamaları getirilmesi ve hafta sonu kapanmasıyla biz küçük bakkal esnafı rahat bir nefes alabileceğiz.

Ayrıca bakkal esnafının kar gözetmeksizin sattığı tütün mamulleri artık yüksek pos oranlarından dolayı bakkala büyük yük olmaktadır. Bakkal %4.5 kar oranıyla sattığı üründen banka pos oranı yüzde 3.5 alınmaktadır. Sigara firmaları ve bayiler bakkal esnafından daha çok kar etmektedirler.

Tütün mamulleri kar oranının yeniden revize edilmesi ve bununla birlikte küçük esnafa uygun pos oranlarının çıkarılmasını talep etmekteyiz.

 

KİRA VE ELEKTRİK İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Üyelerimizin dükkanlarında alkol satışının gece son 22.00 olarak saatlerinin belirlendiği ve bu saatlerin ileri bir saatlere kadar esnetilmesini talep ediyoruz. Bakkal esnafına gelen elektrik faturaları büyük yük olmaktadır. Bakkal esnafına özel elektrik tarifesi talep etmekteyiz.

Sigorta ve Bağ- Kur prim gün sayısının eşitlenmesini istiyoruz. İş yerleri kira artışlarının konut kira artışlarında olduğu gibi yüzde 25'e tabi olarak düzenlenmesini talep ediyoruz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA