Profesör teşekkür için koştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Profesör teşekkür için koştu


 

Haber Merkezi

 

15 Ekim Dünya Anatomi Günü'nde; Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zeliha Kurtoğlu Olgunus, 10. Uluslararası Cappadocia Ultra Trail maratonunda beden bağışçılarına teşekkür için koştu.

11-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen 23. Ulusal Anatomi Kongresi'nde Mersin’deki beden bağışı durumunu değerlendiren Prof. Dr. Olgunus, toplumdaki beden bağışı ile ilgili bilgi ve iletişim eksikliğinin bağışa başvuru süreçlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekerken; Dünya Anatomi Günü vesilesiyle toplumu bilgilendirme görevinin anatomistlerin sorumluluğunda olduğuna da vurgu yaptı.

Kongre devam ederken, 10. Uluslararası Cappadocia Ultra Trail Maratonunda koşmak üzere Kapadokya’ya hareket eden Prof. Dr. Olgunus, 38K parkurunu tamamlarken açtığı "15 Ekim Dünya Anatomi Günü-Tıbbın Sessiz Öğreticilerine Teşekkürler" yazılı pankartı, kalabalık bir katılımcı ve seyirci kitlesiyle paylaştı.

Prof. Dr. Olgunus, maratonun bitiş noktasındaki mikrofondan katılımcılara ve alandaki konuklara pankartın mesajını; “Buradaki 5000 civarında sporcu, günlerce süren egzersizlerden sonra, bugün zorlu birer performans gerçekleştiriyor. Sporcuların vücudunu tanıması ve kendi anatomisini bilmesi ise bu yoğun egzersizleri sağlıklı biçimde sürdürebilmesini kolaylaştırıyor. Yine hekimler ve sağlık çalışanları insan anatomisini ne kadar iyi tanıyor ve kavrıyorsa, insana o kadar kaliteli sağlık hizmeti sunabiliyor. Biz anatomistler, insan bedenini yine insan bedeninden öğrenir ve öğretiriz. Bunu, bedenini, ölümden sonraki defin sürecini birkaç yıl erteleyerek tıbba ve bilime hizmet etmek üzere kadavra olarak bağışlamış vatandaşlarımız sayesinde; yani beden bağışçıları sayesinde gerçekleştirmekteyiz. Beden bağışçıları ve onların bu vasiyetlerine destek olan yakınları, herhangi bir karşılık beklemeksizin, böylesine önemli bir fedakârlıkta bulunuyorlar. Onlar tıbbın sessiz öğreticileri, onlar tıp eğitiminin gizli kahramanları. Oysa toplumun önemli bir kısmı, kendileri için yapılmış olan bu fedakârlıktan haberdar değil. Bugün ben bir anatomist olarak burada, insanlık için böylesine önemli katkıda bulunan tüm beden bağışçılarına ve onların vasiyetine anlayış gösteren yakınlarına, anatomistler, hekimler ve onlardan sağlık hizmeti alan toplumumuz adına teşekkür etmek için koştum. 15 Ekim Dünya Anatomi Günü hepimize kutlu olsun." şeklinde açıkladı.

Prof. Dr. Olgunus, Cappadocia Short Trail yarışında (38K) kadınlarda yaş kategorisinde üçüncü olarak kürsüye çıkmaya da hak kazandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA