Mezitli’den Seçer’e karşı ön seçim çıkışı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’den Seçer’e karşı ön seçim çıkışı!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in aday olmasını istemediği Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı engelleme sürecinde ‘Mezitli ve Yenişehir’de kadın aday olacak’ çıkışına, parti ilçe teşkilatından ‘ön seçim’ hamlesi geldi.

Haber Merkezi  

 

CHP Mezitli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Şöleni binlerce kişinin katılımıyla mitinge dönüştü. Kuyuluk Piknik Alanı’nda gerçekleşen demokrasi ve cumhuriyet sevdalıları aileleriyle birlikte katıldıkları şölende; oyunlar oynayıp, gösteri ve çeşitli aktivitelerle unutulmaz bir gün geçirdi.  

Yaklaşık 6 bin kişinin katılım gösterdiği şölende; Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in aday olmasını istemediği Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı engelleme sürecinde ‘Mezitli ve Yenişehir’de kadın aday olacak’ çıkışına, parti ilçe teşkilatından ‘ön seçim’ hamlesi geldi.

Piknikte ilçe teşkilatının, ‘Söz sizin, karar sizin, memleket hepimizin’ sloganıyla başlatılan ‘ön seçim’ çağrısına binlerce demokrasi sevdalısı imza atarak, destek verdi. 

Şölene; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, CHP eski İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek yöneticileri, Mahalle Muhtarları, partili ve çok sayıda demokrasi savunucuları katıldı. Demokrasi meşalesini yakan katılımcılar; Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle ‘İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyerek, üzerinde Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıl yazılı pastayı kesti.

 

“CUMHURİYET BİR HALKIN ÖZLEMİDİR”

Konuşmasına Filistin’de yaşanan kanlı saldırıları kınayarak başlayan CHP Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, Atatürk’ün Yurtta Barış Dünyada Barış” sözlerini hatırlatarak, barış çağrısında bulundu. Cumhuriyetin aydınlanma dönemi olduğunu dile getiren Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti; “Öncelikle sizlerle bu güzel ve anlamlı günde örgüt ve belediye birlikteliğinin yansıdığı bu coşkulu birlikteliğimizi sağlamamıza el veren, kendisi, eşi ve ekip arkadaşlarıyla birlikte yola çıktığımız mahalle kongre delege seçimlerinden bugünlere kadar bizlerden desteğini esirgemeyen, sayın Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a kıymetli eşi Sembol Tarhan’a ve ekip arkadaşlarına örgütüm ve sizler adına çok teşekkür ediyorum. 

 

“CUMHURİYET BAĞIMSIZ BİR ÜLKEDİR, DEVRİMLERDİR”

100 yıl önce yakılan bir devrim ateşidir Cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesidir Cumhuriyet. Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Güney Cephesi komutanı Süleyman Fikrilerin sesidir Cumhuriyet. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Cumhuriyet laikliktir. Türkiye demokratik laik ülke oluşuyla Müslüman ülkelerden ayrılır ve bu yanıyla ışıldar, onu ışıldatan özellik laikliktir. Cumhuriyet bir halkın özlemidir. Savaşlardan yorulmuş, yoksul ve yoksun kalmış ülkesinde yurtta barış dünyada barış temennisiyle dünyaya örnek olmuş devrim Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet alın terinden akan emektir. Namusuyla kazançtır hiç kimseye el açmadan. Bu yüzden yüzlerce fabrika kurulmuştur ülkemizin dört yanında. Cumhuriyet demir ağlarla ülkenin yeniden donatılması, ülke kalkınmasıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir, devrimlerdir, Atatürk'ün gösterdiği yoldan ilerleyen. Cumhuriyet ilimdir, fendir. Bu yüzden Atatürk; ‘Bir gün söylediklerim bilime aykırı düşerse bilimi seçin’ boşuna dememiştir. Ben bir Cumhuriyet sevdalısıyım dostlar. Bu yüzden Atatürk'ten yanadır hep sözlerim. Bu yüzden severim dolu dizgin yurdumu. Cumhuriyetin emanet edildiği gençlerimizi, Devrimin temel taşı kadın yol arkadaşlarımı, Cumhuriyet benim, Cumhuriyet biziz. Sonsuza dek yaşayacağımız Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

 

“KAVGAYI DEĞİL UMUDU ÖRGÜTLEYECEĞİZ”

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, ön seçim çağrısı yapan Yılmaz, “Ülkemize bir karabasan gibi çöken bu iktidarı, 2019 yılında olduğu gibi önümüzdeki yerel seçimlerde de bir kez daha yenilgiye uğratacağımıza dair önce Mezitli’den buradan ve devamında Mersin’den tüm yurdumuza taşıyacağımız umudumuz var, heyecanımız var. Kavgayı değil umudu örgütleyerek elbette ki başaracağız. Bu yerel seçim sürecinde de tabi ki kentleri yönetecek kişi nasıl biri olmalı sorusunun yanıtı çok önemli. Yakın gelecekte Kurultay sürecimiz ve sürecimizin hemen devamında, yerel yönetimlere kimlerin aday olacağı, hangi yöntem ya da yöntemlerle adaylıkların belirleneceği tartışılacak. Yerel yönetim, adı üstünde halkın yaşadığı yerin yönetimidir. Belediyelerden söz ediyorum. Belediyeler ya halkın hayatına ışık tutacak ya da karartarak kent hayatını yaşanmaz hale getirecektir.

 

“ÇEKİŞME NEDENİYLE SEÇİMİ KAZANAMAYABİLİRİZ”

Kenti yönetecek kişi, kentte yaşayan insanların yaşamlarını etkileyecek politikalar yapan ve bunları hayata geçiren kişidir. Kenti tanımalı, kentliyi tanımalı, çok geniş bir perspektiften bakarak kent hayatını her gün bir öncesinden daha yaşanılır hale getirecek politikaları üretebilmelidir. Kenti yönetmeye talip olan kişilerin durumu elbette parti içerisinde tartışılabilir. Ancak bu tartışma süreci, bir çekişme sürecine dönüşmemelidir. Çekişme sürecine dönüşmesi, seçime birlik ve bütünlük içinde girecek bir Cumhuriyet Halk Partisi yerine, kırgın, küskün, seçimlerde çalışma motivasyonunu kaybetmiş ekiplerin ortaya çıkmasına yol açar ki; bu da seçimi kazanmayı tehlikeye sokar.  Bu yüzden bizler, Türkiye’nin temel taşı, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisinin birer neferleri olarak iktidar hedefimizin ancak ve ancak katılımcı demokrasiyle mümkün olacağına inanıyoruz.

 

ADAYLAR ÖN SEÇİM İLE BELİRLENMELİ

Bu bağlamda önümüzdeki kurultayımızda Ülkemizin bu bozuk düzenden kurtulması için delege sistemi olmaksızın; Belediye başkan adaylarının, çalışma arkadaşı olacak olan belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde, parti içinde en geniş uzlaşma ortamı sağlanmalı, adaylar da gerek ilçesinde gerekse de ilinde kayıtlı tüm üyeler ile yapılacak ön seçimle belirlenmelidir. Mezitli İlçe Yönetimi olarak bizler, ön seçim konusunda ısrarcıyız. Seçim kazanmak için tüm Türkiye'de bu neredeyse ön şarttır.

 

“İLÇE ETKİNLİĞİ ARTTIRILSIN”

Ayrıca belediye başkanı ve meclis üyesi aday listelerinin, bulundukları ilçede üyelerinin güveniyle, onayı ile seçilmiş ilçe başkanlığı mührü ve eliyle seçim kurullarına teslim edilmesi gerektiğinin altını önemle çizmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle laik demokratik cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkacağımız cumhuriyetimizin 100. yılını burada sizlerle, bu coşkuyla kutlamaktan Mezitli adına onur ve gurur duyuyorum Yaşasın barış, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA