Mersin’de Fehmi Tosun’un akıbeti soruldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de Fehmi Tosun’un akıbeti soruldu


 

BARIŞ ÇOBAN

 

İnsan Hakları Derneği (İHD), Cumartesi Anneleri/İnsanları ile dayanışma eylemlerinde, 1995 yılında gözaltında kaybettirilen Fehmi Tosun’un akıbetini sordu.

İHD, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şubeleri, Cumartesi Anneleri'ne destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamada “Cumartesi Anneleri yanlız değildir” pankartı açıldı. Açıklamaya, HEDEP milletvekilleri Perihan Koca, Ali Bozan ve Kamuran Tanhan, HDP Mersin İl Örgütü’nün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamayı okuyan İHD Mersin Şube yöneticilerinden İsmet Kaplan, 969’uncu haftada Fehmi Tosun’un dosyasını paylaştı. Açıklamadan sonra İHD Şube yöneticisi Bekir Sıtkı Keçeci, HEDEP Gençlik Meclis Üyesi Mazlum Kaya’nın kaçırılmasına dikkat çekerek, “90’lardan bu yana değişen bir şeyin olmadığını gençlik meclis üyesinin güpegündüz kaçırıldığını gördük. 90’lardan yana bu süreç beyaz Toroslar yerine siyah Jeeplerle devam ediyor. Bu kaçırmaların geçmişte faili bulunmadı, ne de günümüzde kaçırmalar son buldu” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA