Akkuyu’dan Öğretmen Bul’un ölümüyle ilgili açıklama | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu’dan Öğretmen Bul’un ölümüyle ilgili açıklama


 

Mersin’de inşaatı devam eden ve sık sık iş kazalarının ölümle sonuçlandığı Akkuyu Nükleer Güç Santralinde geçtiğimiz günlerde bir haftayla arayla yaşanan iş kazalarının ardından son olarak atanamadığı için çareyi başka alanlarda çalışmakta bulan İngilizce öğretmeni İlyas Bul yaşamını yitirmişti. Akkuyu Nükleer A.Ş’nin, Bul’un ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sorumluların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır” denildi.

Haber Merkezi

 

Atanamadığı için Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışmaya başlayan 26 yaşındaki İngilizce Öğretmeni İlyas Bul, iş sahasında düşerek geçirdiği beyin kanamasından dolayı Mersin Şehir Hastanesi’nde yaşam mücadelesi veriyordu. Bul, Perşembe günü sabah saatlerinde yaşam mücadelesine yenik düştü ve yaşamını yitirmişti. Akkuyu Nükleer A.Ş, Bul’un ölümüyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, “İş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır” denildi.

 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş’DEN AÇIKLAMA

Akkuyu Nükleer A.Ş’nin yaptığı açıklama şu şekilde: “Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışan ve 14 Ekim 2023 Cumartesi günü santral şantiyesinde yaralanarak Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırılan bir işçi, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetmiştir.

İşçinin ölümüne yol açan olaya ilişkin açılan soruşturma devam etmektedir.

Akkuyu Nükleer A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti’nin yürürlükteki mevzuatı kapsamında Akkuyu NGS sahasında inşaat ve montaj işlerini yürüten yüklenicilere karşı asıl işveren statüsünde olmamakla birlikte, iş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır.

Akkuyu Nükleer A.Ş. olarak merhumun ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi sunuyor, merhumun ailesine gerekli tüm desteğin tarafımızca sağlanacağını belirtiyoruz.”

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA