Mersin’den, barış için ses verme çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den, barış için ses verme çağrısı!


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, İsrail’in Gazze’de hastaneye yaptığı saldırı insanlık tarihine kara bir gün, bir soykırım günü olarak geçtiğini savunarak, İsrail’i saldırıları durdurmaya, Türkiye’yi İsrail ile olan askeri, ekonomik ve tüm diplomatik ilişkileri derhal askıya almaya çağırarak, “Herkes barışa ses vermeli” mesajı verdi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Gazze’de adeta soykırım yapan İsrail, son olarak El-Ehli Baptist Hastanesini bombalayarak yüzlerce masumun ölmesine neden olmasına tepkiler sürüyor.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de sokağa inerek, Filistin halkına yönelik soykırım ve katliamı kınadı.

Özgür Çocuk Parkında buluşan platform bileşenleri açtıkları afişler ve taşıdıkları dövizler ile saldırıları kınayarak, barış çağrısı yaptı.

 

EMPERYALİSTLERİN YAĞMA VE İŞGAL POLİTİKALARI YENİ BİR EVREYE GİRDİ

Platform adına bir basın açıklaması yapan Mustafa Özbay, Ortadoğu’da başını ABD’nin çektiği emperyalizmin ve bölgedeki jandarma rolüne soyunan güçlerin, işbirlikçi, kukla devlet ve iktidarların yağma ve işgal politikalarının yeni bir evreye girdiğini söyledi.

“Yıllardır Suriye başta olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında devam eden savaş bugün Filistin toprakları üzerinde yeni bir vahşete dönüştürülüyor” diyen Özbay, Ortadoğu’nun yeniden dizayn edilmesi ve sınırların yeniden çizilmesini de içeren genişletilmiş büyük Ortadoğu projesinin yeni bir hamle ve politikayı devreye sokulduğunu aktardı.

 

“EGEMEN GÜÇLER YİNE BİR KRİZİN ÇIKIŞ YOLUNU SAVAŞ OLARAK GÖRDÜ”

Emperyalist, kapitalist ve feodal sömürü sistemlerinin tüm dünyada derin bir krizin içine girdiğini belirten Özbay, “Egemen güçler yine bir krizin çıkış yolunu savaş olarak görmüşlerdir. Emperyalist güçlerin bölgedeki jandarma rolünü üstlenen terörist İsrail hükümeti ve Siyonist rejim, Filistin halkına bir kez daha soykırım ve katliam uyguluyor.

17 Ekim’deki İsrail Hükümetinin Gazze’deki bir hastaneye yaptığı saldırı insanlık tarihine kara bir gün, bir soykırım günü olarak geçmiştir.

Adı yolsuzluklara da karışan sağcı, ırkçı, faşist İsrail hükümetinin yaptığı bu hastane saldırısında çoğu çocuklardan ve hastalardan oluşan 500’ün üzerinde insan öldürülürdü. Binlerce masum Gazze halkı yaralandı. Bu saldırı açık bir savaş ve insanlık suçudur. Bu saldırı en asgari ahlaki ve insani değerlerden uzak bir barbarlığı temsil etmektedir. Bu suçu işleyenler insanlığın vicdanında mahkum edilmiş ve lanetlenmiştir.

 


FİLİSTİN HALKI TİMSAH GÖZYAŞLARI DEĞİL ACİL ÇÖZÜM İÇİN ADIM BEKLİYOR

Filistin halkı tüm dünyadan hamaset ile süslenen timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklemektedir.

Ortadoğu’da yaşayan tüm halkların barış içinde, birlikte yaşamasının tek yolu savaşı körükleyen güçlerin elini bu topraklardan çekmesi ve halklar arasında kalıcı diyalog ve müzakere zeminin yaratılmasıdır.

Bunun için yapılması gereken, masum halkların ölümüne neden olan saldırıların durdurulup acilen ateşkes sağlanması ve taraflar arasında barış görüşmelerine başlanmasıdır.

 

“İSRAİL İLE OLAN ASKERİ, EKONOMİK VE TÜM DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ DERHAL ASKIYA ALIN”

İsrail hükümetine sesleniyoruz. Acilen tüm saldırıları durdurun. Yaralılara müdahale için Filistinli çocukların, kadınların, tüm Filistin halkının temel ihtiyaçlarını karşılamaları için insani yardım koridorunu açın.

Buradan bir çağrımızda içinde Türkiye’nin de olduğu bölge hükümetlerine: İsrail hükümetinin yaptığı saldırıları durdurana kadar İsrail ile olan askeri, ekonomik ve tüm diplomatik ilişkileri derhal askıya alın.

Buradan Filistin halkına başsağlığı ve taziyelerimizi iletirken;  Bizler Mersin Emek ve demokrasi güçleri olarak başta İsrail hükümeti olmak üzere bu saldırıyı yapanları ve bu saldırıya sessiz kalanları kınıyor  ‘Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz’ anlayışıyla Filistin topraklarında ve tüm Ortadoğu coğrafyasında savaşa karşı barışı, ölümlere karşı yaşamı savunuyor bu kadim topraklarda yaşayan tüm halkların barış içinde birlikte yaşaması için herkesi barışa ses vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA