Cevap ve Düzeltme Metni; | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cevap ve Düzeltme Metni;


 

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ın, ‘MEÜ için MİT’e çağrı başlığıyla’ yayınlanan haberimize ilişkin açtığı dava kapsamında yayınlanması kararı verilen Cevap ve Düzeltme Metni aşağıdadır.

 

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

 

02/08/2023 ve 09/08/2023 tarihlerinde  Ersin RAMOĞLU tarafından Sabah Gazetesi köşesinde yer alan haberleri alıntılayarak şehrimizde yayın yapan yerel gazetelerde de benzer haberler yapılmıştır.

 

            Söz konusu köşe yazılarına ve haberlere ilişkin olarak:

 

            Haberde adı geçen öğretim üyesi D.H. 2019 yılında Üniversitemizde doktor öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. Alım sürecinde mevzuat gereği Mersin Valiliğimiz İl Emniyet Müdürlüğünden güvenlik soruşturması ve araştırması yapılmış olup, Devletimizin resmi makamlarınca gerekli incelemeler neticesinde alım gerçekleştirilmiştir.  Yine aynı öğretim üyemizle ilgili olarak IELTS yabancı dil sınav sonucuna göre atama yapıldığına ilişkin söylem de tam anlamıyla yalan haberdir. Nitekim öğretim üyemiz ÖSYM tarafından yapılan YÖKDİL ve YDS sınav sonuçları doğrultusunda ilgili kadrolara atanmıştır. Adı geçen öğretim üyemizin babasının üniversiteye bağış yaptığı iddiası da gerçeği yansıtmamakta olup üniversitemize söz konusu şahsın herhangi bir bağışı bulunmamaktadır. Ayrıca bazı haberlerde adı geçen E.K.(B.) S. ise üniversitemiz personeli dahi değildir.

 

            Bunun dışında söz konusu köşe yazısı ve haberlerde “FETÖ’nün müdahaleleri sonucu kirlendiği” ifade edilen İELTS sınavının denkliğinin kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı üniversitemiz değil ÖSYM belirlemektedir. ÖSYM’ce İELTS sınavının denkliğinin kaldırıldığı tarihten sonra üniversitemizde yapılan atamalar için yapılan başvurularda İELTS belgesi geçerli sayılmamış bu şekilde bir atama gerçekleştirilmemiştir.

 

 Benzer şekilde, Haberci Gazetesinde İELTS sınav sonucuna göre yapılan atamalar nedeniyle üniversitemize soruşturma açıldığı iddiasının da gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Üniversitemiz yöneticileri ile ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır.

 

            Üniversitemizde atamalarda yabancı dil belgesi aranmadığına ilişkin olarak ise; öncelikle şunun bilinmesi gerekir ki kanunda belirtilen asgari puan alınmadan bir akademisyenin doktora yapması ya da doçentlik unvanı alması mümkün değildir. Bunun dışında üniversitemizde 2021 yılından beri uygulanan Akademik Yükseltme ve Atanma Ölçütlerinde doktor öğretim üyesi için 60, doçent için 65 yabancı dil puanı şartı aranmaktadır. 2018 ile 2021 yılları arasında uygulanan Akademik Yükseltme ve Atanma Ölçütlerinde ise doktor öğretim üyesi için 60, doçent için 65 yabancı dil puanı şartı aranmaktaydı. Yani bir öğretim üyesinin profesör olabilmesi için öncelikle doçent unvanını aldıktan sonra beş yıl geçmesi ve en az üç yıl doçent kadrosunda çalışması gerekmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere 65 dil puanı almamış bir öğretim üyesinin profesör olması üniversitemizde mümkün değildir. Köşe yazısı ve haberler bu yönüyle de tamamen safsatadan ibarettir.

 

            Köşe yazısının içerisinde Üniversitemiz Tıp Fakültesine geçerli olmayan İELTS sınav sonucuna göre araştırma görevlisi alındığı da iddia edilmektedir. Bu iddia bilgisizliğin zirve yaptığının bir göstergesidir. Nitekim tıp fakültelerine araştırma görevlileri, ÖSYM’ce yapılan dil sınavı ve akabinde yine ÖSYM’ce yapılan TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavı sonucuna göre merkezi olarak yerleştirilir.

           

            Tüm bu açıklamalara ek olarak öğretim üyesi alımları, rektör ve rektör yardımcısından bağımsız olarak oluşturulan ön değerlendirme jürilerince incelenmekte, incelenme sonrası müracaatı kabul edilenlerin üniversitemiz öğretim üyeleri dışından öğretim üyelerinin de bulunduğu komisyonlar tarafından atanma teklifi yapılmaktadır.

 

            Yukarıda mevzuat hükümleri kapsamında yapılan açıklamalardan da açıkça anlaşılacağı üzere, doğru olmayan birçok ifadeyi içeren, maksatlı yapıldığına inandığımız bu köşe yazısı ve haberlerle ilgili olarak üniversitemiz rektörlüğünce hukuki bütün işlemlerin yapılacağının bilinmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA