Emekliye 5 bin TL ödemesi için neden bekleniyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekliye 5 bin TL ödemesi için neden bekleniyor?


 

Emeklilere 5 bin TL ödemesi için neden Kasım ayının beklendiğini soran Milletvekili Kocamaz, ayrıca çalışan emeklinin kapsam dışı bırakılarak cezalandırılmasını da eleştirdi.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

TBMM’de genelde ülke, özelde Mersin’imizin sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam eden İYİ Parti Mersin Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Burhanettin Kocamaz, son olarak emeklilere yılbaşına ötelenen maaş zammı ve layık görülen 5 bin TL’lik bir defaya mahsus ödemenin eksikleri ve yanlışları ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Kocamaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği önergesinde, “Emeklilerin maaşlarına yılbaşı öncesi zam beklentisi konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. Sayın Cumhurbaşkanı, emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılacağını ve bu ödemenin de Kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılacağını açıklamıştır. Ayrıca hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de bu düzenlemede kapsam dışı bırakılmıştır.

Bu bilgiler ışığında; Emeklilerimize muhalefetin ve kamuoyunun baskısı ile yapılacak olan 5 bin TL'lik ödemeyi açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edilen emekliler için yeterli buluyor musunuz? Bu ödemeler için niçin Kasım ayı beklenmektedir?

Emeklilerimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 10 bin TL ikramiye ödenmesi konusunda talepleri bulunmaktadır. Bu talepleri hangi amaçla karşılanamamıştır?

Ayrıca emekli olduğu halde çalışmak zorunda kalan emeklilerimiz bugün geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalmaktadır. 5 bin TL'lik ödeme konusunda bu kesim niçin cezalandırılmaktadır? Hem emekli olup hem de filen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu kapsama alınmayışının izahı nedir? Bu emeklilerimize de ödeme yapmayı düşünüyor musunuz?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA